Hátborzongató viking bosszúdráma közelít

Kivételesen nem a járvány miatt csúszott sokat a The Northman (Az Északi) című viking eposz bemutatása, hanem a rengeteg helyszín és jelmez okozott rendkívüli komplikációt.

Már a színészgárda neveinek olvastán is könny szökik minden filmrajongó szemébe: Anya Taylor-Joy (most látható a mozikban Utolsó éjszaka a Sohóban című fimje), Kate Dickie, Willem Dafoe, továbbá Björk, Alexander SkarsgårdNicole Kidman és Ethan Hawke. A fiatal amerikai rendezőgeneráció egyik legígéretesebb tagjának tartott Eggers igyekezett biztosra menni, mert Taylor-Joy és Dickie A boszorkány című misztikus thrillerje főszereplői voltak, Defoe-val pedig A világítótoronyban dolgozott együtt, és mindannyiukkal jól ment a közös munka.
A The Northman cselekményéről csak annyit lehet tudni, hogy egy viking herceg bosszút áll apja gyilkosain – írja a Cinema Blend. Eggerst ismerve különleges moziélményre lehet számítani, a rendezőnek már most komoly kultusza van.

The Northman – Várható hazai bemutató: 2022. április 21.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.