KÉK Klub – Fotós szemmel: Az én Malajziám – Nicky Almasy előadása

Ha kedd, akkor kulturális csemegék ínyenceknek! Ma egy olyan programot ajánlunk, amely a KÉK Kulturális Élményklub 2024. áprilisi nyilvános programja, ráadásul egy világjáró fotós ázsai beszámolója, ami garantáltan emlékezetes lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretnétek részt venni, érdemes mihamarabb regisztrálni.

Nicky Almasy saját szavaival így invitál mindenkit: “Csatlakozz hozzám az előadásra, és bemutatom az én Malajziámat. Személyes tapasztalataimon keresztül, történeteimmel, fotóimmal, videóimmal szeretnék szubjektív betekintést adok ebbe a sokszínű országba, ahol élek. A következőkről mesélek:

  • A Peranakan malajziai kínai közösség Penangban: Fedezzük fel a Peranakanok életét, múltját és hagyományait. Megismerkedünk történetükkel, bepillantást nyerünk otthonaikba, a tradicionális bútoraikhoz, az opium ágyaikhoz, és megvizsgáljuk, milyen hagyományaik maradtak fenn és hogyan viszik tovább ezeket a fiatalok.
  • A Jawi Peranakan építészet Penangban: A Jawi Peranakan építészeti stílus bemutatása Penangban, amely egyedülálló keverékét képezi a helyi és külföldi hatásoknak.
  • Shophouses Penangban: Ismerjük meg a shophouses, azaz boltos házak fejlődését és történetét Penangban, és azt, hogyan formálják a város arculatát.
  • Ahol lakom – csoda Kuala Lumpur belvárosában: Barangoljunk Kuala Lumpur belvárosában található Kampung Warisan Condominium környékén, egy mini paradicsomban, amely a hagyományos maláj falusi életet idézi a 70-es évekbeli “Kampung Boy” malajziai képregény világával.”

Az előadó

Nicky Almasy

Nicky Almasy 5 évig a világ második legmagasabb épületének, a Shanghai Tower-nek volt az építészeti fotósa. Hudec László által tervezett összes sanghaji épületet megörökítette fotón a 2017-ben megjelent Hudec by Nicky Almasy c. albumhoz. Almasy emellett az AirAsia légitársaság hivatalos fotóriportere is volt 5 éven keresztül. Idén jelent meg az Earnshaw Books gondozásában a Recycling Reality című könyve fotók nélkül, amelyben a legmeghatározóbb fotós projektjeiről ír. Jelenleg Kuala Lumpurban, Malajziában él.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Nickytől. Miután Nicky Malajziában él, az időeltolódás miatt vasárnap, április 28-án reggel 9 órakor lesz az előadás. A program nyilvános, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha szeretétek részt venni a programon, itt tudtok regisztrálni: https://forms.gle/syB24rSMKCNJUgE5A

Az online programon Zoomon keresztül vehettek részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashattok a KÉK Klub Gyakori kérdések oldalon. Ehhez a programhoz csak regisztráció szükséges, mert nyilvános esemény.

Ha még nem vagy tagja a KÉK Klubnak,  ITT olvashatsz utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztald meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja. A havi előfizetésért 3 választható programhoz kapsz hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.