KÉK Klub – Japán történelmi korszakok – Irimiás Balázs előadása

Ha kedd, akkor kulturális csemegék ínyenceknek! Ma egy olyan programot ajánlunk szívből, amely nagy kedvencünk. Az előadó Irimiás Balázs, akinek Japán sorozata elképesztően izgalmas, sokszínű és lebilincselő. Balázs nem csak remek előadó, aki folyamatosan képes vinni magával a hallgatóság figyelmét, de mindig felkészült, aktuális és máshol, mástól nem hallható kulturális érdekességekkel lepi meg a résztvevőket. Ne hagyjátok ki!

Irimiás Balázs Japán-sorozatának legújabb előadása kapcsán is azt vallja: “Japán történelmének átfogó elemzését hagyjuk meg a történészeknek, a száraz évszámokat meg a történelemkönyveknek. Amire a kultúra iránt érdeklődőnek, vagy a Japánba utazónak szüksége lehet, az inkább egy olyan áttekinthető összefüggésrendszer, ami hozzásegít ahhoz, hogy az országban látható különböző történelmi helyszínek és a mai japán élet összefüggéseit értelmezni tudjuk, ok-okozati viszonyait feltárjuk és megértsük.

Fotó: evening_tao / freepik.com

Ki gondolná, hogy a mai felhőkarcolók földrengésállósági szerkezeteinek már a 12. században vannak történelmi előzményei Japánban, vagy azt, hogy a kamikaze pilóták elnevezését a 13. századi Kublai Kán által irányított mongol inváziós kísérletekre vezethetjük vissza? De említhetnénk a japánok első találkozását a bourbon whiskey-vel, ami az amerikai kereskedelmi nyitást forszírozó tárgyalások kimenetelét befolyásoló segédanyagként vonult be a történelembe? Japán jelenlegi világhatalmi pozícióját, elért eredményeit, elismertségét segíthet új fénybe helyezni ez a történelmi áttekintés, ami foteltúránk májusi témája.”

Irimiás Balázs

Az előadó

Irimiás Balázs építész, Japán-utazástervező, közgazdász, a testreszabott japán utak specialistája, több mint 12 éves idegenvezetői tapasztalattal. Öt évig élt Tokióban. A japán Waseda egyetem doktorandusz hallgatójaként a műemléki helyreállítás és az örökségvédelem volt a szakterülete. Bejárta Japán négy nagy és több kisebb szigetét földön, vízen, levegőben, tengeri kajakkal, gyalog és kerékpárral.

Dátum: 2024. május 08. 20:00

Helyszín: online, Zoomon

Ha még nem vagy tagja a KÉK Klubnak,  ITT olvashatsz utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztald meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja! A havi előfizetésért 3 választható programhoz kapsz hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.