KÉK Klub – Svédország – Kulturális és épített örökség – Dr. Gálffy László előadása

Ha kedd, akkor kulturális csemegék ínyenceknek! Ma egy olyan programot ajánlunk, amely üdítő színfolt lehet a forró nyárban. Dr. Gálffy László nemcsak elismert tudós, hanem tapasztalt idegenvezető is, aki 30 éve vezet csoportokat elsősorban Franciaországba, Skandináviába és Izlandra. A 2023-as Franciaország-sorozata után 2024 áprilisában elindította „Északi fények: Norvégiától Izlandig” című négyrészes sorozatát. Ne hagyjátok ki!

A skandináv esték harmadik állomása Svédország, Észak-Európa egykori oroszlánja, amely ma is számos téren vonzó úti cél. Gazdagság, elegancia, hatalmas terek, kulturális és történelmi emlékek sora készteti megállásra az utazót. Esténk során szó esik az egykori Scaniáról, betekintünk a varázslatos Stockholm utcáiba, célba vesszük a hatalmas erdőségeket és szelíd tavakat, megállunk a jellegzetes, kerek tornyos kastélyok alatt, megismerjük, mi az igazi svédvörös, leleplezzük azt a titokzatos francia marsallt is, aki bő kétszáz éve igazán nagyot fordított Svédország sorsán és történelmén.

Az előadó

Dr. Gálffy László történész, régész, történelem-francia nyelv és irodalom szakos tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára.

Dátum: 2024. június 20. 20:00

Helyszín: online, Zoomon

Ha még nem vagytok KÉK Klub tagok,  ITT olvashattok utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztaljátok meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja! A havi előfizetésért 3 választható programhoz kaptok hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.