Könyvklub: A napos B oldal

Jakupcsek Gabriella A napos B oldal című kötete számos utánnyomást ért meg, több tízezer olvasóhoz jutott el, a szerző pedig a könyv kapcsán tartott motivációs előadásai során személyesen is rengeteg nővel beszélgetett. A kötet segít megismerni azt az életszakaszt a nők életében, melyet a társadalom félelmetesnek állít be.

A napos B oldal tehát több ezer nő számára hatott felszabadítóan. A Csakazértis szerelem című lelki motivációs könyvként is felfogható kötet ugyanannyi humorral járja körül a negyven pluszos női lét másik fontos témáját: a szerelmet. Benne maradni? Otthagyni? Bele se menni? Újrakezdeni? De mindenképpen megpróbálni boldognak lenni a B oldalon is.

Jakupcsek Gabriella legújabb lélekmozgósító kötetében sok nő valós történetén keresztül járja körül a szerelem témáját egy pszichológus szakértő segítségével, de természetesen saját életének tapasztalatait is megosztja az olvasóval. Erőt adni, felemelni, lelkileg inspirálni a nőket – ez lehetne a Csakazértis szerelem című kötet mottója. Hiszen mindenkinek joga van a boldogsághoz. Vagyis a jelszó negyven felett is: Csakazértis szerelem!

Részlet a szerző előszavából: „Fiatal korunkban csak élni kell azzal, amit a jóistentől kaptunk. Csinosan, lazán, tele energiával, a világra nyitottan könnyű vonzónak lenni. Szép nők és szép férfiak szép szerelmet élnek meg, az élet pedig a szebbik oldalát mutatja. Mellettünk egy izmos Adonisz, akinek vállára hajthatjuk a fejünket, és azt hisszük, hogy a boldogságunk örökké tart. Aztán sokszor alakul másként. Jön egy-két évtized, és az ember azt érzi, hogy átment rajta egy úthenger. Négyszer. Naponta. A munka, a család és az évek múlásával a boldogság megélésére, megőrzésére vagy újbóli megtalálására egyszerűen nem szánunk az erőnkből.

Ugyan, kérem! Mi az a boldogság? Van is nekem időm ilyenekkel foglalkozni, amikor rohanok a gyerekért, amikor be kell vásárolnom, amikor még ki sem vasaltam a férjem ingét… Hát, kedves barátnőim, én most azt mondom, hogy csak azért is. Hogy a boldogság nem hagyható el útközben. Hát, az isten szerelmére, az egészet ezért csináljuk. Szeretni és szeretve lenni: ez az élet lényege. Ha el tudunk menni a legfontosabb mellett, akkor mégis miért hajtunk, gürcölünk? Miért kell ez az egész, ha a végén nem vagyunk boldogok? Hogy miért döntöttem úgy, hogy A napos B oldal után a félig teli pohár szemléletével tovább boncolgatom múló ifjúságunk lehetőségeit? Azért, mert az országot járva azt éreztem, hogy a legtöbb kérdés, elbizonytalanodás párkapcsolati téren került elő. Az estjeim után sokan maradtak még, hogy egy kicsit beszélgessünk. A téma tízből kilencszer ez volt. Az ebben a könyvben bemutatott történetek egytől egyig hepienddel végződnek. Már nem fiatal, sőt bizonyos esetekben kimondottan idős emberek is megtalálják vagy megóvják a saját boldogságukat. Ezek a valós életmesék talán erőt adnak, talán segítenek abban, hogy megszülessen egy elhatározás, vagy hogy esetleg más szögből nézzünk a saját érzelmi életünkre. Hogy a segítség professzionális legyen, megkértem egy nagyszerű és végtelenül empatikus pszichológust, párterapeutát, Molnár Katát, hogy segítsen levonni az általánosabb tanulságokat. Minden fejezet végén az ő gondolatai olvashatók.”

Fülszöveg

„Fiatal korunkban általában azért küzdünk, hogy megszerezzünk egy férfit, majd azért, hogy megtartsuk. Aztán sokak számára az válik fő kérdéssé, hogy hogy viselje el őt, ne adj’ isten hogyan szabaduljon meg ettől az egykor oly csodálatos férfitől.  De miért lenne törvényszerű, hogy akiért eleinte ölni tudnánk, azt később meg tudnánk ölni? Valóban el kell veszítenünk a legjobb, legizgalmasabb, leginspirálóbb dolgokat, amiket egy párkapcsolat nyújtani képes? Miért ne őrizhetnénk meg hosszú évtizedeken át, és miért ne fedezhetnénk fel benne új dolgokat? Vagy új műsorhoz új férfi kell? Miért ne élhetnénk át a szenvedélyt, az intimitást, igen, a szerelmet csak azért, mert a bőrünk már csak egyre drágább krémeknek köszönhetően bársonyos? Miért lenne alacsonyabb az árunk a húspiacon, mert már nem fiatal pipik vagyunk, hanem öregedő tyúkok? Miért ne találhatnánk rá akár a B oldalon a másik felünkre, csak azért, mert az A oldal ezt nem pörgette ki nekünk? És egyáltalán: tényleg mindenkinek szüksége van egy állandó társra a boldogsághoz?”

Jakupcsek Gabriella A napos B oldal című bestsellerében már megmutatta: van teljes élet a negyvenen túl is. Legújabb könyvében, inspiráló beszélgetéseivel sok humorral és saját bölcsességeivel adja vissza a reményt, hogy akár még boldogok is lehetünk, élhetünk kiegyensúlyozott párkapcsolatban, és velünk maradhat vagy éppen újra ránk találhat a szerelem. Csakazértis szerelem!

Szerző: Jakupcsek Gabriella

Kiadó: 21. Század Kiadó

Ára: 4.268 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.