Könyvklub: Dacszövetség

Hamburg. A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jónevű, hamburgi orvos família sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik kiszabadulni a nehéz hétköznapokból. A gyermeki féltékenység és a szerencsétlen félreértések hatására azonban hamarosan felbomlik a kötelék. 

Néhány év elteltével Frida varrónőként dolgozó anyja látása annyira megromlik, hogy a lánynak kell a szeretteiről gondoskodnia. A csöndes, visszahúzódó teremtés, akit már fiatal kora ellenére megtépázott az élet, váratlanul kecsegtető ajánlatot kap a nagyvárosi miliő titokzatos asszonyától, Odett-től, ám ő minden porcikájában idegenkedik a kétes együttműködéstől. 

Ekkortájt ismerkedik meg az Egerben született, vadóc Katicával és a Kamerunból érkező Najumával, majd egy véletlennek köszönhetően Sophie-val is újra kereszteződnek az útjaik. 

Négy fiatal nő sorsa kezd összefonódni az Elba partján, akiket rossz döntések, hamis ígéretek és megtévesztő fogadalmak örvénye ránt magával.  

Mekkora esélyük van a kikötő lányainak a boldogságra? Mennyi áldozatot kell ahhoz hozniuk, hogy új mederbe terelhessék az életüket?  

Palotás Petra legújabb trilógiája a Hanza-város egyik legérdekesebb korszakát tárja elénk. A Hamburgban élő, Év könyve díjas írónő ezúttal is remekel a hangulatteremtésben, a korhű történet igazi csemegeként szolgál a történelmi-romantikus regények kedvelői számára. 

A szerzőről

Palotás Petra Budapesten, a 11. kerületben nőtt fel, először az Allende parkban, majd Gazdagréten , ahol 22 éves koráig élt. Később a számára oly kedves Budaörsre költözött, amelyet több írásában is felidéz. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát kommunikáció és germanisztika  szakon.

A szerző 16 éven keresztül dolgozott műsorvezetőként, számos televíziós produkcióban. Többek között egy lakberendezési műsor (Ötletház) és egy országjáró utazási magazin (Itthon) kötődik a nevéhez, de láthattuk zenés programok háziasszonyaként is.

A televíziózást azonban háttérbe szorította egy másik szenvedély, az írás, ami néhány évve ezelőtt a hivatásává vált. Első történeteit már az általános iskolában megosztotta a barátaival, volt, hol a menzán, hol az osztálykirándulások alkalmával mesélt. 2002-ben jelent meg az első regénye, Bangok titkai címmel, amelyet egy nagyobb kihagyás után még jópár könyv követetett.

Az Álomgyár kiadóhoz 2018-ban csatkalozott, hogy újabb és újabb kötetekkel örvendeztesse meg az olvasóit. Jellegzetes orgánumával több hangoskönyvnél is találkozhatunk.

Szerző: Palotás Petra

Kiadó: Álomgyár kiadó

Ára: 4.306 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.