Könyvklub: Kapcsolat

Januárban nem csak azt fogaduk meg, hogy egészségesebben fogunk élni, leszokunk valamely káros szenvedélyükről, esetleg többet fogunk mozogni, hanem azt is célként tűzzük ki, hogy jobban fogunk figyelni a kapcsolatainkra. Az új viselkedésminták lefektetéséhez sok gyakorlás és kitartás kell. David Bradford és Carole Robin most megjelent könyve a Kapcsolat ebben adhat segítséget.

A Hórusz kiadó jóvoltából megjelent Kapcsolat című könyv megtanít arra, hogyan kell értékelni a kapcsolati sikereket az élet minden területén, azért, hogy az olvasó boldogabb és magabiztosabb emberré váljon. A könyv ötleteket, tanácsokat tartalmaz, melyhez az előszót Pilát Gábor írta, aki a párkapcsolatokkal foglalkozó hazai irodalom egyik jeles képviselője.

„Önmagában már az nagyon jó dolog, hogy párkapcsolati kommunikációról beszélünk. Egy párkapcsolatban ugyanis nem akkor van igazán probléma, amikor sok a veszekedés, hanem akkor van nagy baj, amikor már nincs semmiféle kommunikáció. Még a rossz kommunikáció is sokkal jobb, attól, ami nincs. Sokszor tapasztalom, hogy a párkapcsolatban kifelé kezdünk kommunikálni. Mintha egy baráttal, egy családtaggal jobban meg tudnánk vitatni azt a nehézséget, ami a párkapcsolaton belül született. Pedig, ha magánügy marad, talán jobban lehetne kezeli. Így, amikor ilyen könyv jelenik meg mindig nagyon örülök, mert a problémára irányítja a figyelmet, az ember elkezd róla gondolkozni, és pozitív hatást érhet el” – véli Pilát Gábor.

Több megértés, kevesebb surlódás

A könyv egy különleges kapcsolattípusról szól, amelyet „rendkívülinek” nevezünk. Ezek azok a kapcsolatok, ahol nem kell álarcot viselni, hanem a másik láthatja a valódi énünket. Sokak számára azonban ez ismeretlen, de ami biztos, hogy mindenkinek lehet újat tanulni a témáról.

„Nagyon hitelesnek tartom a témát, ami mellé most párosult egy olyan értéket adó, ötletek felsorakoztató írás, ami hozzásegítheti az embereket ahhoz, hogy kicsit kevesebb legyen a surlódás, több legyen a megértés, és jobban egymásra tudjunk hangolódni. Nem kell mindent törvényszerűnek venni, amit ebben vagy bármelyik másik könyvben olvasunk a kommunikációról és a párkapcsolatokról. De ki kell próbálni! Ha működik, akkor a napi rutinná kell tenni. Ha pedig nem, akkor azzal a lendülettel kell is kell felejteni, mert valószínűleg nem tesz semmi pluszt az életünkhöz” – mondja a párkapcsolati szakértő.

A szerelem az elme legális tudatmódosítója

Pilát Gábor szerint a szerelem az elme legális tudatmódosítója. Ami nagyon jó, de ha emellett nincs meg az emberekben a kommunikációs készség, a tolerancia, az elfogadás, vagy csak nincs meg a múlt megfelelő lezárása, akkor jóval nehezebben tudjuk kifejezni a másik iránti vágyainkat.

„Biztos, hogy mindenkinek lesznek a könyv kapcsán olyan meglátásai, amit tud majd hasznosítani. Az sem jó, ha valami megszállottan akarja képezni magát, de az sem, ha úgy gondolja ő már mindent tud. Sokszor mondják a könyveke esetében, hogy elég az első pár mondatot elolvasni ahhoz, hogy meglegyen a felismerés: megéri elolvasni ezt a könyvet. Abban bízok, hogy a Kapcsolatban sokan, sokkal többet fognak találni, mint egyetlen egy hasznos gondolat.”

A szerzőkről

David Bradford a Eugene O’Kelly II vezető emeritus oktatója a Stanford Graduate School of Business-ben, ahol az interperszonális dinamika fő fejlesztője volt. A feleségével a kaliforniai Berkeley-ben él már több mint ötven éve.

Carole Robin a Dorothy J. King vezető előadója a Stanfordon, több mint húsz évig tanított, majd a Leaders of Tech társalapítója lett, amely az interperszonális dinamika alapelveit és folyamatait alapozta meg a „Szilíciumvölgy”-ben. Több mint harmincöt éve él a férjével és két gyermekével a kaliforniai Palo Alto-ban.

Szerző: David Bradford és Carole Robin

Kiadó: Hórusz Kiadó

Ára: 4.241 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.