Könyvklub: Végigélni

Rögtön januárban érkezik Peter Attia elképesztően népszerű, világszerte több mint egymillió példányban eladott Végigélni című könyve. Az instant New York Times bestseller kötet szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy megtalálja a hosszú és egészséges élet titkát.

Az egykor orvosként dolgozó Attia arra tette fel az életét, hogy kiderítse, hogyan tudjuk megnövelni az élettartamunkat és elkerülni a szívbetegséget, a rákot, az Alzheimer-kórt és a 2-es típusú cukorbetegséget. A könyv a legfrissebb kutatásokat alapul véve egy innovatív és teljes körű – a táplálkozást, testmozgást, az alvást, az érzelmi és mentális egészséget magába foglaló – stratégiát vázol fel, amellyel garantáltan meg tudjuk hosszabbítani az egészségben töltött élettartamot. Forradalmi olvasmány, ami senkit sem fog hidegen hagyni, aki kézbe veszi.

Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia „használati utasítása”, amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből.

A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő.

Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia – nem szabad várni, halogatni.  

A könyvből kiderül: 

• Az évi koleszterinteszt nem ad elégséges információt arról, hogy személy szerint milyen infarktuskockázattal nézel szembe.  

• Nem kizárt, hogy máris olyan állapotban van a májad – ez egészen gyakori, mégis az esetek túlnyomó többségében diagnosztizálatlan marad –, ami előre jelzi a majdani öregkori krónikus betegségeidet. 

• Miért a testedzés a leghatásosabb szer, amely hosszú, egészséges életet okoz — nyomás, kezdődhet az edzés a százévesek tízpróbájára.

• Nem diétázni kell, hanem a tápanyagok biokémiájára összpontosítani, és az adatok alapján személyre szabott étrendet kialakítani.

• Nem lehet csak a testi egészséggel törődni, és a szőnyeg alá söpörni mentális, érzelmi háztartásunkat. 

Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet – genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben.

A szerzők

Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive.

Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men’s Healthben jelentek meg. 

„Ez egy hihetetlenül jó könyv, amely tettekre buzdít – emlékezteti az embert, hogy mindig vegyen részt az életében, soha ne legyen passzív. Minden eszközt felsorakoztat, amely szükséges ahhoz, hogy hosszú, értelemmel teli, beteljesült életet éljünk.” – Hugh Jackman

Várható megjelenés: 2024.01.31.

Szerző:Peter Attia – Bill Gifford

Kiadó: 21. Század Kiadó

Ára: 5.242 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.