Magyar siker a Velencei Filmfesztiválon

womagic_felkészülés_mozinet

A 77. Velencei Filmfesztiválon volt Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremiere. Ez az első magyar film, mely meghívást kapott a fesztivál Giornate degli Auori versenyprogramjába, ahová idén mindössze 10 újító, eredeti hangú alkotást válogattak be. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült film szeptember 24-étől látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Gaia Furrer, a szekció művészeti vezetője bevezetőjében elmondta: ez volt az első film, amelyet meghívtak az idei válogatásukba. Noha rengeteg film érkezik hozzájuk évről évre, a szelektorok egyhangúan döntöttek a Felkészülés mellett.

womagic_felkészülés_mozinet

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

womagic_Felkészülés_Horváth_Lili

Horvát Lili második nagyjátékfilmje a Velencei Filmfesztivál után a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában többek között Spike Lee, Thomas Vinterberg, Naomi Kawase és Halle Berry új alkotásaival, valamint Mundruczó Kornél első Amerikábanforgatott mozifilmjével szerepel majd együtt.

Premier: 2020.09.24.

Forgalmazó: Mozinet

Korhatár: 16

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.