Öt fontos gondolat Maye Musktól, aki 70 fölött ért a csúcsra

Elon Musk zsenialitásával évek óta tele a világsajtó, de csak kevesen tudják, hogy az édesanyja micsoda fantasztikus nő: Maye Musk igazi stílusikon, a mai napig modellkedik, 70 éves kora fölött is csak úgy ragyog, és már az Instagramon is nyomon lehet követni a mindennapjait. A világszerte ismert, hófehér hajával ikonikussá vált szupermodell élete nem volt mindig könnyű: három csodagyereket nevelt fel egyedül, gyerekkorában elveszett városok után kutatott a Kalahári-sivatagban, és táplálkozás-tanácsadóként kezdett modell-karrierbe.

A 72 éves Maye Musk három gazdag és sikeres vezető édesanyja, szinte nem készült vele olyan interjú, ahol ne kérdeznék meg, hogy nevelt fel három csodagyereket: Elon a Tesla és a SpaceX tulajdonosa, Tosca saját streaming-platformot indított, Kimbal pedig gyakorlatilag meg akarja menteni a világot, több vállalkozást vezet a környezettudatos, fenntartható gazdálkodás területén. A szupermodell élete azonban nem csak sikeres gyerekei miatt olyan érdekes és példamutató, életrajzi könyvében a gyerekkorától kezdve avatja be az olvasókat az életébe: szerelmi, párkapcsolati szálakat, bántalmazó kapcsolatát, 31 éves korában megélt válását épp oly őszintén meséli el, mint a nélkülözést, majd a hatalmas sikert.

Már jócskán elmúlt 60 éves, mikor feltűnt a Vanity Fair, a Vogue, a Cosmopolitan, a Marie Claire, a New York Magazine és az Allure címlapján, hófehér haja ikonikussá tette a modellszakmában.

Az Egy nőnek legyenek tervei című könyvében elsősorban a nőkkel szeretné megosztani gondolatait az élete során elkövetett hibákról, a szakmájában és a magánéletében szerzett tapasztalatiról, és arról a tudásról, amit ennyi idő alatt sikerült összegyűjteni.

Cikkünkben azokból a tanulságos gondolatokból szemezgettünk, melyekkel könyvében színesíti kalandos élettörténetét:

1.Azt tanácsolom, hogy légy mindig kedves másokhoz, figyelj másokra, és nézd a dolgok jó oldalát! Ne kezdj el siránkozni, hogy milyen szerencsétlen az életed. Mutass magabiztosságot, tiszteletet, odafigyelést mások iránt, és legfőképp: mosolyogj! Így lehetsz elbűvölő.

2.Néha csak komoly, nagy változások árán lehet visszaszerezni az elveszett önbizalmat. De folyamatos rosszkedvvel, leverten élni nem szabad. Szükség van a családra, barátokra, munkatársakra magad körül, akik ismernek és szeretnek. Ők segítenek abban, hogy egyenes derékkal és magabiztosan járj az életben!

3.Ha valamilyen lehetőség adódik az életedben, kicsi vagy nagy, valaki biztosan helyetted akarja megválaszolni a kérdést: „Miért ne?” De te ilyenkor azt gondold meg, hogy vajon mi az, ami TÉGED tehet boldoggá? Merj ajtókat kinyitni az életedben, hisz csak akkor tudod meg, mi van mögöttük, ha lenyomod a kilincset!

4.Tervezni lehet, de a terv nem mindig jön be. Úgyhogy ilyenkor szükséged van új tervre. Az élet olyan, akár a hullámvasút: egyszer fent, egyszer lent. Ha fent vagy, az csodás, ha lent vagy, az pokoli. Ám ahogy öregszel, a hullámvölgyek egyre kevésbé tragikusak és kevésbé fájdalmasak, hiszen már megéltünk belőlük néhányat.

5.Megöregedni nagyszerű dolog. Az évek múlásával kicsit bölcsebbek leszünk. Magabiztosabbak is – ez például kellemes meglepetés volt az életemben. És azt is tudjuk, hogy hamarabb meg kell szabadulnunk a kellemetlen fráterektől. Ugye, kiderült, hogy én lelkesen nézek a jövő elébe?!

Szerző: Maye Musk

Kiadó: Európa Kiadó

Ára: 3999 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.