Spielberg eredetileg elvetette a hibrid dinoszauroszok ötletét

A 2015-ben bemutatott Jurassic World egyik újítása a hibrid dinoszaurusz, az Indominus Rex volt, amelynek génállományát különböző őshüllők, köztük a Tyrannosaurus Rex DNS-eiből mixelték össze. Ezt követte három évvel később a szintén hibrid Indoraptor a Jurassic World: Bukott birodalomban.

Az ötlet azonban nem új, már a 2001-es Jurassic Park III. után felmerült, de sokkal meredekebb formában: az újabb folytatás számára íródott forgatókönyvben olyan hibrid szerepelt, amely az ember és a dinó keveréke, és azért hozzák létre, hogy megalkossák a tökéletes biofegyvert. A franchise tulajdonosa, Steven Spielberg azonban határozottan ellenezte az ötletet, mert ez a vonulat az Alien-filmek irányába tolhatta volna el a dinós sorozatot. A forgatókönyvet kukázták, a franchise megfeneklett, az újraindítására ezért csak több mint egy évtizeddel később kerülhetett sor a Jurassic World-trilógia első darabjával, amelyben csak dinót dinóval kereszteznek.
Colin Trevorrow, az új trilógia forgatókönyvíró-rendezője elárulta, hogy az utolsó részben, a Jurassic World: Világuralomban nem lesznek hibridek, de ettől még a finálé teszi fel a koronát az egész sorozatra.
Az utolsó rész egyébként már teljesen kész van, ezt Trevorrow a minap jelentette be.

Jurassic World: Dominion/Jurassic World: Világuralom – hazai bemutató: 2022. június 9.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.