Több száz kortárs festményt állít ki és bocsát vásárra két belvárosi galéria

Különleges kiállítással és vásárral várja szeptember 1-23. között a látogatókat a Virág Judit Galéria, illetve a Bodó Galéria és Aukciósház. Németh Miklós festő- és grafikusművész tíz évvel ezelőtt hunyt el, az egyben maradt gazdag életmű jelentős részének értékesítésével a gyűjtemény tulajdonosa bízta meg a galériát.

Több mint 600 mű kerül a piacra, egyedülálló lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek, hogy jutányos áron kortárs műkincsekkel díszítsék falaikat. A nagyszabású vásár mellett a Németh-életmű színes, életigenlő darabjaiból ingyenesen megtekinthető kiállítás is nyílik mindkét galériában.

Németh Miklós (1934-2012) művészetét a látványos, színes aktok és csendéletek jellemzik, amelyek pozitív hangulatot sugároznak, és jókedvre derítik a szemlélődőt. A Virág Judit Galéria és a Bodó Galéria nemcsak a festményeket tárja a látogatók elé, hanem Németh Miklós személyes dokumentumait, tárgyait, írásait, valamint saját kézzel írt önéletrajzát is. A kiállítással egybekötött vásárra azokat is várják, akik ugyan nem a művészeti galériák törzsvásárlói, azonban szeretik az igényes, egyedi lakberendezési megoldásokat, kiegészítőket és élvezik a kortárs alkotások hangulatát.

„Németh Miklós a magyar kortárs művészet egy üde színfoltja, mi pedig örömmel vállaljuk a kortárs művészet minél szélesebb körben való népszerűsítését.  A Németh-művek megfizethetők, mégis egyediek. Aki ilyen festményt vásárol, az nemcsak jó hangulatot csempészik a lakásába, irodájába, hanem egy egyedi művészi alkotással is gazdagítja környezetét” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze és ügyvezetője.

A kiállítást és vásárt 2022. szeptember 1-23. között tartja a Virág Judit Galéria és a Bodó Galéria és Aukciósház közösen. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.