Változatos a 2022-es Golden Globe jelöltek listája

Helen Hoehne, a HFPA elnöke és a rapper-színész-életmód-tanácsadó-multitálentum Snoop Dogg bejelentették az elmúlt évben komoly válságidőszakot átvészelt Golden Globe 2022-es jelöltjeit.

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) az utóbbi időszakban eléggé lyukra futott: a Golden Globe-ot rendező szervezet nem tartotta kellőképpen szem előtt a változatosságot, ezért számos nagy sztár szólalt fel ellenük a 2020-ban kirobbant etikai botrány után. Tom Cruise úgy tiltakozott a HFPA gyakorlata ellen, amely nem figyelt eléggé oda a kisebbségek és a nők reprezentációjára a szavazók és a kiválasztott filmek kapcsán sem, hogy visszaadta három korábban nyert Golden Globe-ját. Az NBC televíziós szolgáltató társaság pedig visszaadta az Oscar-díj előszobájának számító gála közvetítési jogait, így az idei évben nem is lesz látható TV-ben a díjátató. A kritikák nyomására most már igyekezett odafigyelni a változatosságra a szervezet, és túllépni a korlátait a jelölésnél, megmutatva a világ filmiparának sokszínűségét.

A jelöltek listáját itt találjátok: goldenglobes.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.