Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből

Ma érkezik kizárólag az HBO GO-ra Gryllus Dorka és Simon Kornél főszereplésével készült rövidfilm, a Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből, amelynek egyik különlegessége, hogy teljes titokban, a márciusi karantén időszak alatt készítették el.

Máté és Alíz viszonyt kezdenek. Épp első közösen töltött hétvégéjüket tervezik, amikor a vírushelyzet miatt le kell mondaniuk az utazást. Alíz elbizonytalanodik: mi van, ha a „Zuniverzum” ezzel akar üzenni nekik? Ahogy telik az idő, a titkos találkák megszervezése egyre komplikáltabbá válik. A nehézségek rákényszerítik őket, hogy szembenézzenek a kérdéssel, mit is jelentenek egymás számára.  Innen ugyanis már nincs visszaút: ha folytatni akarják a kapcsolatukat,  minkettőjüknek komoly áldozatokat kell meghozni…

Bár a cselekmény a koronavírus kirobbanásának idején játszódik, mégsem „hagyományos karanténfilm”: nincsenek benne mostanra már unalmassá vált webkamerás felvételek, a konfliktusok pedig nem állnak meg ott, hogy az újfajta élethelyzet kihívásait elemezgetik. Ebben a filmben a vírushelyzet csupán a kontextust adja: egyfajta horgonyként elhelyezi a történetet a valóságban, a történet maga azonban egy sokkal univerzálisabb, sokak számára releváns kérdésről szól.

A rövidfilm egy hat főből álló alkotói kollektíva közös munkája. A karanténhelyzet beálltakor két baráti pár állt elő az ötlettel, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel, a saját tehetségükre és képességeikre alapozva forgassanak egy filmet. A nemzetközileg is elismert, színészi alakításáért többször díjazott Gryllus Dorka és a színházi rendezőként is bizonyított Simon Kornél alkotta színészpáros rengeteg tapasztalattal rendelkezik a filmek terén is.

Jó szórakozást!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva