3 tipp első lakást keresőknek

womagic_cordia

Az egyetemisták körében rendkívül népszerűek az új építésű albérletek – mutat rá Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia. Hiszen a diákévek alatt egyáltalán nem mindegy, hol lakunk: hosszú időt kell a tömegközlekedéssel töltenünk, vagy néhány perc alatt hazaérhetünk metróval? És persze az is fontos, hogy csendes, kényelmes, nyugodt körülmények között lehessen készülni a vizsgákra, két tétel között egy kicsit feltöltődve a friss levegőn az erkélyen, vagy éppen egy kis kocogással kikapcsolni a Duna-parton vagy a Városligetben. 

Idén közel 70 000 új diák kezdi meg egyetemi tanulmányait, többségük Budapesten. Az első lakás örök emlék – érdemes jól megfontolni, milyen környéken és milyen ingatlant választunk diákéveinkre, vagy éppen egyetemista gyermekeink számára.

Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztőjének adatai szerint a fővárosban tanuló diákok leginkább a garzon, illetve az egy hálószobás lakásokat keresik. Elhelyezkedés szempontjából pedig a belvárosi, vagy ahhoz közeli lakásokat kedvelik:

ezeken a területeken a Cordia bérlőinek kétharmada diák. Mi alapján érdemes keresni albérletet, hogy az egyetemi időszak alatt végig elégedettek legyünk választásunkkal? A Cordia Property Management csapatának tippjei.

Válasszunk környéket körültekintően!

Az első és legfontosabb, hogy az egyetemet könnyen el tudjuk érni, és ne a tömegközlekedési eszközökön kelljen tölteni a fél életünket. Ideális esetben tehát álmaink albérlete vagy sétatávolságra helyezkedik el az egyetemtől, vagy van a közelben metró-, villamos-, troli-, buszmegálló, esetleg még kerékpárút is. Szánjunk időt a környékbeli szolgáltatási környezet feltérképezésére is: vajon van a közelben élelmiszerbolt, fodrász, edzőterem, szórakozási lehetőségek, vagy ezekért utazni kell? A fentiek mellett az is fontos szempont, hogy ha a természetben kapcsolódnánk ki, akkor azt mennyire könnyen érjük el bérelt lakásunkból. A fenti szempontokat figyelembe véve a Cordia szakértői a következő környékeket javasolják egyetemistáknak:

II. kerület

A kerület városközponthoz közeli negyedei a legnépszerűbb budai lakóhelyek közé tartoznak. A csendes Kapás utcától néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a Budai Várnegyed vagy éppen a Margit-sziget.

A kiváló tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően innen is több fővárosi egyetem is könnyedén megközelíthető.

womagic_cordia

VI. kerület

A Rózsa utca környéke ideális mindazok számára, akik szeretnének ugyan a belvárosban élni, de mégsem a zajos forgatag közepén. Gyalogosan és tömegközlekedéssel is gyorsan a központban (vagy éppen az egyetemen) lehetünk, miközben éttermek, üzletek és szórakozási lehetőségek sorát is kínálja a környék.

A Városliget szintén sétatávolságban helyezkedik el innen, mely kiválóan alkalmas egy kellemes hétvégi sétára vagy piknikre is.

womagic_cordia

VIII. kerület

A Nagykörút és az Üllői út találkozásánál található az albérletet kereső egyetemisták körében kiemelkedően népszerű Corvin Sétány megújult városnegyede. Itt nem csupán a 3-as metróvonal és a 4-6-os villamos közelsége a vonzó, hanem az is, hogy a sétány igazi kisváros a városban, hiszen legfontosabb szolgáltatások – étterem, üzletek, edzőterem, színház, mozi – mind egy helyen találhatók.

A Corvin Sétányról 15 percen belül elérhető a repülőtér, a Duna-part, a legnagyobb parkok, közlekedési csomópontok és egyetemek.

XIII. kerület

Pest egyik legkedveltebb városnegyede, Angyalföld, egyszerre kínálja a városi és a zöldövezeti élet minden előnyét. A belváros közelében élhetünk itt, mégis közel van a Margit-sziget és a Városliget is. Az 1-es villamos, illetve a 3-as metróvonal állomásai néhány perces sétával elérhetőek, az Árpád híd pesti hídfőjénél pedig számos üzlet és szolgáltató található.

A kerületben a különleges, közvetlenül Duna-parti elhelyezkedésű Marina-negyed is jó választás azoknak, akik a természet közelségére és a város lüktetésére egyaránt vágynak.

Akár busszal, metróval, hajóval vagy kerékpárral indulnánk útnak, gyorsan a belvárosban. A közeli Népsziget sok felfedezni valót tartogat: vízparti ösvény, kajak-kenu sporttelep, szabadtéri büfék találhatók itt.

Törekedjünk a praktikus és minimalista berendezésre!

Ha a kényelem fontos szempont számunkra, böngésszünk a berendezett lakások között. Időt, pénzt és energiát spórolunk, ha a tanévkezdést nem nehezítjük lakberendezési áruházak látogatásával, bútorok összeszerelésével. Ha mégis bútorozatlan lakásra esne a választásunk, először csak a legszükségesebbeket (ágy, íróasztal, ergonomikus szék) szerezzük be, és idővel az igényeinknek megfelelően bővítsük bútoraink számát, így elkerülve, hogy már a beköltözéskor élhetetlenül zsúfolt legyen első lakásunk.

Ha a lakáshoz terasz is tartozik, legalább egy kényelmes széket tegyünk ki ide, és használjuk ki reggeli kávézáshoz, délutáni tanuláshoz.

A kapcsolattartás fontos!

Különösen fontos, hogy olyan lakást válasszunk, ahol a tulajdonos vagy üzemeltető mindig gyorsan elérhető, és hamar jön a segítség, ha valami elromlik, vagy egyéb probléma adódik. Ezzel kapcsolatban már az előzetes egyeztetések során is érdemes megfigyelnünk leendő főbérlőnk viselkedését, és a szerződésben is rögzítsük, kit és mikor kereshetünk probléma esetén.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva