3 trükk, amivel nőiségedért tehetsz

Szoktad figyelni a nőket az utcán? Ki hogyan jár, ki hogyan áll, mennyire nőies a mozgása? És a saját mozgásodat szoktad figyelni? Sietsz egész nap, lehajtott fejjel rohansz, a telefonod nézed, vagy inkább lassan, ráérősen, kényelmesen érsz oda, ahova szeretnél?

Az utca remek terep a megfigyeléshez. Érdemes ezzel eltölteni egy kis időt, és más szemmel nézni nőtársainkat. Nem úgy, hogy tetszik vagy nem tetszik, amit látunk, hanem csupán külső szemlélőként megfigyelni, hogy amit látunk, az nőies, vagy sem?

Mit figyelj?

Először is a tempót. Figyeld meg, hogy a többség sietősen lépked, vagy sem? Aztán érdemes nézni a fejtartást, és a tekintetet. Mennyire lóg a nők többségének a feje, miközben haladnak? Vagy mit üzen a tekintet? Nyílt vagy zárt? Aztán figyeld meg, hogy mennyire mozog a nőknek a csípője? És aki magassarkúban van, annak a térde mennyire van hajlítva? Tudják-e viselni a magassarkút, vagy csak jól mutat, azért hordják? Milyen sok apróság, és mennyit hozzánk tesz. Hoztam három apró trükköt, melyeket ha beépítesz a hétköznapokba, neked is, és a téged megfigyelőknek is más érzésük lesz.

1. Emeld ki a mellkasod

Ennek számos előnye van azontúl, hogy nőiessé tesz. Az egyik legfontosabb, hogy több levegő áramlik a tüdőbe. Ezáltal sokkal inkább meg tudod élni azt, hogy van tered, van levegőd, nem vagy összenyomva egész nap. A mellkas a lélek területe is egyes nézőpontok szerint. Érdemes néha a lelkünket is átszellőztetni, kiemelve a mellkasunkat, hogy érezzük, hogy mennyi helyünk van a világban.

Tudtad, hogy ha kiemeled a mellkasod, és legalább 5 percig így állsz stabilan, akkor nem tudsz szomorú lenni, önmagadba zuhanni?

Láttál már boldog embert összeesett mellkassal? Én még nem. Aki boldog, ösztönösen kihúzza magát, és emelt mellkassal megy az utcán. A kihúzott testtartás azt is üzeni, hogy büszke vagy arra, amit élértél, amit megvalósítottál az életedben. Egy önmagával elégedett nőhöz többen lépnek oda az utcán is, vagy bárhol máshol. Hiszen ösztönösen vonz minket az, ha valaki stabil, és rendben van magával. A nőiségedhez pedig óriási adalék ez a pici mozdulat, hiszen láthatóvá válsz általa a térben. Ha kihúztad a mellkasod, máris a fejed is a helyére kerül, hiszen így már nehéz lenne lógatott fejjel menni. És elérkeztünk a második trükkhöz.

2. Ne lógasd a fejed

Mit üzen a lógatott fej? Mi jut eszedbe róla? Kik szokták lógatni a fejüket? Például, ha a gyermekedet leszidod, akkor lógatni fogja a fejét. Ha megbántottad valamivel, akkor is. Ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, és megsértődik, vagy éppen szomorú, esetleg bűntudata van, akkor is lóg a feje. Csupa negatív üzenet társul a lógatott fejhez. Most képzeld el, hogy egész nap lógatod a fejed, mert a telefonodat nézed. Vajon mit üzensz ezzel a tartással saját magadnak, és a külvilágnak? Vajon a lelked ebben a testtartásban az öröm állapotába tud jutni?

Emeld fel a fejed, és nyisd meg magad körül a világot. A tekinteted legyen nyitott, és nézd meg, mennyivel másabb lesz egy napod.

3. Használd a csípődet

Ami nem gyors, egyenes, szögletes, az nőies. A hétköznapi járásban is nagyon jól alkalmazható a csípőmozgatás. Na nem úgy, mint a kifutón a modelleknél, mert az nem természetes. Annyi bőven elég, hogy ráengeded a teljes súlyodat az egyik lábadra, és ahogy lépsz a másikra. Ettől elindul a csípőd, és nagyon finoman fog ringani. Ez pedig elég ahhoz, hogy egy picit lelassulj. Nem kell mindenhova rohanni, inkább picivel előbb indulj el, hogy a mozdulataidra is tudj figyelni, miközben jársz. Azontúl, hogy nőiesebb lesz a mozgásod, nyugodtabb is leszel, hiszen nem kapkodva érkeztél. A bónusz, hogy a férfiak is fel fognak figyelni a mozgásodra, mert ami lassú, az sokkal érdekesebb, mint ami gyors. Te pedig bátran fogadhatod a bókokat. Érdemes figyelni a mozdulatainkra, hiszen minden pillanatban üzennek. Egy-egy belső lélekállapot lenyomatát tartalmazza minden lépésünk, gesztikulációnk, testtartásunk.

És a jó hír az, hogy a lélekre mozdulatok által is lehet hatni. Oda-vissza működik. Testtartásunk hat a lélekre, de ha nem vagyunk épp a legjobb formában, akkor testünk tartásának megváltoztatásával szinte azonnal egy másik érzelmi állapotba tudunk kerülni.

És nem csupán járás közben érdemes figyelni magunkat, hanem munka közben is. Ha ülő munkát végzel, figyeld a tartásod. Mert ha egésznap görnyedten ülsz, akkor könnyen előfordulhat, hogy a nap végére rossz kedved lesz. Hiszen a tested ezt üzeni. Tudatosan kezdd el javítani a tartásodat, napközben többször igazítsd meg a mellkasodat, vegyél mély levegőket, és foglalj helyet a térben. Megváltozik a kisugárzásod, de még a gondolataid is. Hiszen a tested új állapotba került.

Ha pedig felfedeznéd mélyebben tested üzeneteit, és szívesen megtanulnád a nőies mozdulatok tárházát, akkor ez a programom pont Neked való: Tánc és Önismeret | Farkas Renáta (farkasrenata.com)

Szeretettel várlak!

Farkas Renáta

Művészeti Terapeuta, Táncoktató

A legszebb táncot Életnek hívják, és Önmagaddal táncolod. A tánc, a zene, és rajzolás segítségével azon dolgozom, hogy a szabadságát vesztett léleknek utat mutassak. Megmutatom, hogyan tudod magadat az öröm állapotába táncolni, rajzolni, és felszabadítani lelked madarát, mely arra vár, hogy Téged szolgáljon.