40 felett van értelme új szakmát tanulni?

A Közgázon szereztél diplomát, vagy óvónőként végeztél? A Te életedben is eljöhet az a pont, amikor azt mondod: „másra vágyom!”. De vajon érdemes új szakmát tanulni akár 40-50 évesen, és belevágni az ismeretlenbe? Erről kérdeztük Gyöngyösi Szilviát, a mylifestore.hu online iskola tulajdonosát, akivel elsőként a divat, szépség és egészségügyi szakmákat vettük sorra.

„Azt tapasztalom, hogy a nők többsége 40-es évek után találják meg igazán, mit is akarnak maguktól. Egyre többen döntenek úgy, hogy pályát módosítanak. A beauty és egészségügyi szakmákban különösen fontos, hogy egyedi legyen, amit csinálunk, amire egy tapasztalt nőnek nagyobb esélye van, mint akár egy 18-20 évesnek. Vegyünk például egy masszőrt. Egy 18-20 éves is alkalmazhatja jól a tanult technikákat, de nem tud úgy a klienshez érni spirituálisan, mint egy 40-50 éves nő, aki sportolt, korábban is képezte magát, utána olvasott dolgoknak, stb. Azt vallom, hogy az egyéniségben van a siker! Ma már számos online képzés közül válogathatunk, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani” – tanácsolja Gyöngyösi Szilvia.

Mennyi idővel számolj?

Egy online elvégezhető tanfolyam körülbelül 6 hónapos. A tanfolyam elvégzése után államilag elismert bizonyítványt kap a hallgató. Az online képzés előnye, hogy magunknak tudjuk beosztani az időnket. Ami fix, az a havi modulzáró vizsga. Ez azt jelenti, hogyha teljesítjük az adott tananyagot, akkor kapjuk meg a következő havi részt, és így tovább. A gyakorlati óráknál választhatunk. Személyesen is van lehetőség találkozni az oktatóval, de ha ez nem megoldható, ma már egy innovatív módon, videós formában is eljuthat hozzánk a tananyag. Ez pedig hatalmas segítség lehet egy többgyerekes, akár elvált édesanyának, akinek most még a gyerekek otthoni oktatásával is foglalkoznia kell.

kép: pixabay.com

Mi leszek, ha pályaelhagyó leszek?

 Ma már számos beauty és egészségügyi képzés közül válogathatunk, de ezek a legnépszerűbbek:

  • Sminkes és Szempillaépítő
  • Kézápoló és műkörömépítő
  • Stílustanácsadó (stylist)
  • Gyógynövényes, aromaterápiás masszázs
  • Mézes, méregtelenítő masszázs
  • Cellulit masszázs
  • Kinezio Tape szalagragasztás
  • Sportrehabilitáció

Buktatók, amikre jó, ha figyelsz!

! Ha irreális összegen hirdetik tanfolyamot. Egy iskola nem biztos, hogy attól jó, hogy milyen drága. Nézz szét az online képzést adó iskolák között, hogy hol, milyen árak vannak és valahol középúton fogod megtalálni a számodra megfelelőt.

! Ha nem tudod elérni a tulajdonost. Olyan nincs, hogy a call centeres azt mondja, nincs lehetőség egyeztetni a tulajdonossal. Ha fizetsz egy szolgáltatásért, joggal várhatod el, hogy az illetékestől kaphass választ a felmerülő kérdéseidre.

! Ha az online felületek nincsenek aktualizálva. Nézd meg az iskola weboldalát, Facebook oldalát. Ha nem frissülnek a bejegyzések, vagy az oldal elég szedett-vedett, nem bizalomgerjesztő, inkább válassz másik intézményt.

! Ha előre kérik a teljes összeget, vagy fenntartják az ár változtatásának lehetőségét. Általában mindenhol biztosítják a részletfizetés lehetőségét és a tanfolyam akkor is ugyanannyiba kerül, ha mondjuk 3 részletben fizetünk.

Nyitókép: freepik.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.