5+1 lakberendezési trend 2023-ban

Minden évben kíváncsian várjuk az aktuális lakberendezési trendeket, milyen újdonságok lesznek, mi az ami kimegy a divatból, illetve mely színek lesznek a porondon. Az idei év legnagyobb meglepetése véleményem szerint az élénk színek használata, illetve azok keverése elég szokatlan módon.

Nem mondom, hogy ebben a formában használjátok, hanem mindenki a maga határaihoz mérten vállalja be. Ha pedig a biztosra mentek, még mindig ott vannak a neutrális színek is a köztudatban. Van olyan trend, amely évek óta marad, de újakat is mutatok. Na, de csapjunk is bele!

1. Szürke helyett barna árnyalatai, földszínek

A szürke évek óta hódít, megrendelőim nagy része is imádja ezt a színt. Nyilván továbbra sem tilos használni ha Nektek ez tetszik. Viszont ha nyitottak vagytok a melegebb tónusokra, mint a bézs, drapp, karamell, a barna árnyalatai, a földszínek, akkor érdemes kipróbálni a szürke helyett ezeket az opciókat is.

Fotó: H&M Home

2. Természetes anyagok

Évek óta hódít ez a trend, imádjuk a fát, a követ, az üveget, a gyapjút, a lent és a többi természetes anyagot. Valószínűleg nem véletlen, hogy még mindig sikeres, mivel mégiscsak a természetközeliséget tapasztalhatjuk meg otthonunkban vele.

Fotó: H&M Home, Pnw Productions/ Pexels

3. Lekerekített formák

Szintén egy ideje ezek a bútorok és tárgyak népszerűek, de gondoljunk bele, hogy nemcsak szépek, hanem ahol gyermek van praktikusak is, ugyanis nem kell tartanunk az éles sarkaktól és még szépek is.

Fotó: H&M Home
Fotó: Butlers.hu

4. Erőteljes színek használata

Élénk erőteljes színek ilyen mennyiségben és összekombinálva rég voltak divatban. Az utóbbi években a neutrális színek uralkodtak el, ehhez képest az idei év más lesz. A Pantone Intézet idei színe a vörös színcsaládba tartozó Viva Magenta, amely szintén egy élénk szín. A vöröses színeken kívül a kék és a zöld is nagyon divatos, ezeket akár együtt is használják.

Fotó: H&M Home
Fotó: H&M Home

A következő fotón pedig szintén szokatlan színek keveredése látható.

Fotó: H&M Home

5. Japandi stílus

Mikor a modern és friss skandináv stílus összetalálkozik a japán stílus eleganciájával, ezt hívjuk Japandinak. A skandináv neutrális színek mellé társulnak sötétebb színek is, mindkettőnek meg vannak az egyedi bútorstílusai is, így egészen egyedi lesz a találkozásuk. A skandináv stílusnál a kényelem, a puha textíliák kiemelkedően fontosak, a japán stílusnál egy-két hasznos és szép kiegészítő kerül a központba, lehet az akár egy monumentális váza.

Fotó: Brandon Cormier/ Unsplash, Don Kaveen/ Unsplash

5+1. Boltív

Érdekes trend, hogy egy a falban kialakított boltívbe valamilyen figyelemfelkeltőt helyeznek, mint például egy különleges bútordarabot, vagy lehet ez például a fürdőszobán belül egy kialakított központi rész egy design-os mosdókagylóval. A lényeg, hogy legyen benne valamilyen látnivaló, amire felhívjuk a figyelmet, ennek csak a fantáziánk szabhat határt.

Fotó: H&M Home

Remélem tetszett az összeállítás! Mindig hozzáteszem a trendeknél, hogy soha ne érezzétek azt, hogy mindenáron követnetek kell, csak akkor kezdjetek bele ha nagyon megtetszett valamelyik. Abban az esetben ha szeretnétek, de bizonytalanok vagytok hogyan lehetne megvalósítani otthonotokban, keressetek bátran, praktizáló lakberendező vagyok, úgyhogy örömmel segítek! Csodás téli napokat kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.