5+1 őszi lakberendezési trend 2023-ban

Őszintén bevallom, hogy a kedvenc évszakom a nyár, amely idén szerencsére átnyúlik az új évszakba, de azért az őszi színeknek nehéz ellenállni. Gondoljunk csak itt egy szépséges erdőre, amely az ősz színeiben pompázik. Nézzünk néhány őszi trendet, amelyet ha magatokénak éreztek, akkor válasszatok közülük bátran és valósítsátok meg otthonotokban!

1. Élénk, vidám színek

Ha az ősz hagyományos színeiben gondolkodunk, akkor általában a barna, a bordó, a padlizsán lila, a narancs, a mustár sárga, a rozsdabarna, a sötét zöld jut eszünkbe. Viszont idén ősszel a nyár utóhatásaként akár itt is maradhatnak a vidám színek, élénk kivitelben. A kék és a piros kontrasztja különösen trendi. Íme néhány példa:

Fotó: Butlers.hu

2. Hagyományos őszi színek

Természetesen a fentebb felsorolt klasszikus színek is népszerűek ilyenkor, közülük bármelyik jó választás lehet. Ilyenkor bátrabban nyúlunk a sötétebb színekért, ellentétben a nyárral, mikor a világosabb színeket keressük.

Fotó: H&M Home

3. Játékos formák

Egy ideje a lekerekített formák nagyon népszerűek, ezekből kiindulva mind bútorban, mind kiegészítőkben a játékos, kerek formák előtérbe kerültek, amelyekkel biztos, hogy egyediséget varázsolhattok otthonotokba. Ha kombináljátok őket akkor még vagányabbak.

Fotó: H&M Home
Fotó: H&M Home

4. Színes üveg tárgyak

A dekorációk cseréjével lehet a legkönnyebben frissíteni egy enteriőrt, így ha megunjátok csak lecserélitek. A színes üvegek ebben az évben nagyon népszerűek, rengeteg színben és  formában is kaphatóak.

Fotó: H&M Home

5. Fémek használata

Csillogjunk-villogjunk, avagy adjunk egy fényes befejezést az enteriőrnek. Lehet króm vagy sárgaréz, kinek melyik tetszik, a lényeg a fémes színek alkalmazása.

Fotó: H&M Home

+1 Őszi termések, falevelek, avagy kössük az ősz színeit egy csokorba

Használhatunk friss vagy száraz virágokat, dísztököket, egyéb terméseket az őszi erdőből, ezekkel biztosan megteremthetjük az évszak hangulatát. Természetesen a fények sem hiányozhatnak pár gyertya vagy egy hangulatos égősor formájában.

Fotó: H&M Home (bal és jobb kép), Butlers.hu (középső kép)
Fotó: Erica Marsland/ Unsplash, Svitlana/ Unsplash, Chris Vasquez/ Unsplash

Mindig hozzá szoktam tenni mikor a trendekről írok, hogy ne érezzétek kényszernek, hogy követnetek kell ezeket. Ha tetszik valamelyik, akkor érdemes kiragadni, de ezekre inkább egyfajta inspirációként jó tekinteni. Mivel nagy a kínálat, nehéz választani és könnyű összezavarodni, hogy mit is szeretnétek, így ha lakberendezői segítségre van szükségetek, keressetek bátran lenti elérhetőségeimen! Remélem, tetszett az összeállítás, boldog őszi napokat kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.