7+1 lakberendezési trend az idei őszi/téli szezonra

Az idei évünket nagyban meghatározza az, hogy rengeteg időt vagyunk otthon, így nem mindegy, hogy milyen környezetben töltjük a napjainkat. Fontos, hogy jó érzéssel, melegséggel és az otthonosság érzetével töltsön el bennünket, ami körülvesz. Az idei trendekben ezért több olyan elem is megfigyelhető, amellyel az otthonosság érzetét kelthetjük. Most pedig mutatok néhány példát amelyeket bátran használjatok ti is.

1. Sárga

Ami tuti biztos, hogy a sárga nagyon népszerű szín már egy jó ideje, mivel melegséget csempész az otthonunkba, főként itt a meleg árnyalatairól beszélek, mint például az okkersárga, vagy a mustársárga. Bármelyik évszakban használjátok nyugodtan, mindig boldogságot sugároz.

Ezen a képen tökéletesen látszik, hogy egy sötétszürke falat is mennyire feldob és barátságossá tesz ez a meleg szín.

Egy okkersárga étkezőpad és némi aranyeső is remek megoldás lehet arra, hogy a nap színét becsalogassuk étkezőnkbe.

2. Minták

Geometrikus minták vagy virágosak/növényesek, mindkettő nagyon divatos mostanság. Ti mennyire vagytok bevállalósak? Össze mertek párosítani különböző mintákat?

Ez a kép egy élő példa arra, hogy aki mer az nyer :-), vagyis egy virágos tapéta geometrikus mintájú szőnyeggel párosítva is elképesztően jól néz ki.

3. Virágköltemények

Legyen az egy színekkel teli csokor élővirágokból, vagy akár egy csodás száraz virág költemény, jelenleg nagyon népszerűek a virágkompozíciók, és tényleg egyetértek azzal, hogy nagyszerű eredményt lehet elérni velük. Az én tippem pár szál hosszú nád használata egy áttetsző nagy üvegvázában, ennél egyszerűbb, de mutatósabb dekoráció kevés van, és még tartós is.

4. Zöld

A zöld 50 árnyalata címet is adhatnám ennek a résznek, mert a zöld nagyon sok árnyalata sikeres jelenleg, például az olivazöld, a zsályazöld, a khakizöld. Ez a szín a természet és a remény színe, látványa nyugtató hatású, ösztönzi a kreativitást és segít koncentrálni.

Nyugodtan kombináld össze a zöld különböző árnyalatait, itt is friss, élettel teli hatása van.

Amellett, hogy a képen látható tapéta zöld, az elmúlt évek egyik órási sikere a dzsungeltéma látható rajta, és mely továbbra is nagyon népszerű. Ajánlott hozzá a rengeteg élő, zöld cserepes növény használata, amely lelkünknek is jót tesz ebben a zord téli időben.

5. Kordbársony

A kordbársony anyagról nekem mindig a sötétbarna kordnadrágok jutnak eszembe fiatal koromból, viszont most meglepő módon a lakberendezésben újjászületett ez az anyag. Jelenleg világos és pasztell színekben trendi, akár, mint párnahuzat vagy bútorszövet.

6. Klasszikus kék

Nem hagyhatom ki a 2020-as év Pantone színét, a klasszikus kéket, amely a nyugalom, stabilitás és a biztonság színe. A kék szín boldoggá tesz, olyan, mint a tenger és a kék ég, ezek pedig csak jó érzéssel tölthetnek el.

Burkolatban is használhatjuk ezt a kék színt, extrán játékosságot visz a térbe a különleges indás mintázatú padlóburkolat fehérrel kombinálva és a kék ajtó.

Ha nem akartok falakat kékre festeni, vagy egy nagyobb kék bútordarabba befektetni, akkor bátran próbáljátok ki terítéknél, például egy kék asztali futót, akár karácsonykor is. Nyugodtan párosítsátok ezüsttel, vagy fehérrel, vagy arannyal az ünnepi asztalnál.

7. Fonott bútorok és kiegészítők

Mivel természetes anyagból készülnek, ezért az otthonosság érzését keltik ezek a bútorok és kiegészítők.

Ezen a fotón egzotikus hatást keltenek a pálmával, én ha ránézek máris egy távoli szigetre képzelem magam. Külön kiemelném a kaspót. Akár egy fonott kosarat is ki lehet nevezni erre a célra, és máris milyen különleges lesz.

A fonott kosarak nemcsak szépek, de magazinok, plédek és kisebb csecsebecsék tárolására is tökéletes kiegészítők.

7+1 Lekerekített vonalak

A lekerekített formák intimebbé teszik a hangulatot, eleganciát sugároznak. Lehet ez bármilyen bútordarab, kanapé, polc, szék, asztal, ha belépsz egy ilyen helyiségbe máris odavonzzák a szemet.

A lekerekített ülőbútorok mellett az ovális formájú dohányzóasztal is még elegánsabbá teszik a teret.

Ez a polc nem a hagyományos szögletes fajta, de pont ettől annyira különleges.

Összefoglalva a fentieket, a trendeknek nem az a célja, hogy mindegyiket egyszerre használjuk, hanem az, hogy mindenki megtalálja benne azt, amelyik a szívéhez közel áll. Jó kísérletezést kívánok és ha kérdésetek van keressetek bátran! 🙂

Összeállította: Kónya Hajnalka, lakberendező
Hajnival a következő felületeken tudtok kapcsolatba lépni:
www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva