8+1 TIPP, ami segít, hogy 45 felett is újra tudd kezdeni!

Ha már régóta gondolkozol azon, hogy megvalósítod féltve őrzött álmod, de mindig felülkerekedik, a „de mi lesz, ha…” kérdése, a következő 8+1 tanácsot érdemes megfogadnod, hogy megtudd tenni az első lépést a megvalósítás felé. Gyöngyösi Szilvia sport és egészség mentor, saját tapasztalatait osztja meg, hiszen tudja, hogy milyen válás után, gyerekekkel, egyedül újrakezdeni mindent.

TIPP 1 – Ne félj!

Az évek száma nem szabad, hogy eltántorítson álmaid megvalósításánál és, el kell tudni engedni a „mit szól majd a…”, és a „mi lesz, ha…” megfelelési kényszert is.

TIPP 2 – Legyél türelmes!

Minél később kezdünk el valamit, annál nehezebb végigcsinálni. Hiszen a fiatalok sokkal könnyebben mennek végig azon az úton, amin mi. Ez ne szegje kedved! Ha tisztában vagy az út hosszúságával, nem érnek majd meglepetések.

TIPP 3 – Higgy magadban!

Lehet, hogy egy új mozgásformát, sminktippet, módszert találtál ki, mielőtt bele kezdesz, tudd, hogy 100%-ban csak magadra számíthatsz. Egy bizonyos kor felett, már nem lehet a család a védőháló. Ez nyersen hangozhat, de sajnos ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Ha bár elváltál, de még a férjedtől függsz anyagilag, vagy a tinédzser gyerekednek „ciki” lenne, ha beiratkoznál egy online aerobik tanfolyamra, nyomj egy stoppot. El kell, hogy jöjjön az a pont, amikor saját magadat kell előtérbe helyezned.

TIPP 4 – Változtass!

Ahhoz, hogy az ember 45 fölött ki tudjon lépni a komfortzónájából, muszáj változtatni. Indítsd máshogy a napod, mint általában. Szentelj több figyelmet magadra. Ha jólesik diétázz és változtasd meg a külsőd. Ugyanabban a ruhában, frizurával biztosan nem fog menni a változás. Idomulni kell ahhoz az álomhoz, amit el akarsz érni.

TIPP 5 –  Csak a most számít!

Ne foglalkozz azzal, hogy mi volt „akkor”. Csak a jelenben élj, csak arra fókuszálj, ami most van. Most van most!

TIPP 6 – Használd fel a tanulságot!

Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna, ne keseredj el, hanem örömmel éld meg a buktaókat is. Ne félj tanulni! Legyél szakértő, olvass utána mindennek, amire szükséged lehet az úton. Ha például egy cipőmárkát szeretnél elindítani, akkor mindent tudnod kell a cipőkészítésen át a marketingig.

TIPP 7 – Foglalkozz a konkurenciával!

Valószínű, hogy nem te leszel az első a piacon, ezért mindenképpen végezz kutatást, hogy mivel tudnál kitűnni a többiek közül. Legyél a saját projekted szakértője.

TIPP 8 – Legyél jelen az online térben!

Hiába érzed idegennek, mégis elengedhetetlen, hogy a márkád, vállalkozásod jelen legyen a Facebookon és az Intagrammon. És sok pénzt megspórolsz vele, ha az elején te kezeled az oldalaidat, a hirdetéseket. Ehhez azonban szintén tanulni kell.

+ TIPP – Oszd fel az álmod 3 részre!

Ne várd, hogy minden pár hónap alatt úgy lesz, ahogy megálmodtad. Oszd el a célig vezető utat 3 részre és aszerint haladj. Ha elérted az első lépcsőfokot, ünnepeld meg! Tegyél így egészen addig, amíg be nem teljesül a vágyad!

Sok sikert!

Szöveg: Gyöngyösi Szilvia, sport és egészség mentor
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva