A francia nők 10 stílustitka, hogy 40 felett is szexi maradj

10 tipp a francia stílushoz - womagic

Ők azok, akik úgy indulnak el otthonról mindennap, hogy ma meghódítják a világot. Ehhez az is kell, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és persze a ruháikban is.

Coco Chanel szerint, ha egy nő negyven felett képes békét kötni az öregedéssel, akkor arra is képes, hogy magához ölelje a világot. Ebből adódóan a francia nők stílusa tükrözi saját világukat, tapasztalataikat, megélt örömüket és bánatukat. Megjelenésük erőt, bizalmat, megértést és elfogadást sugároz a környezetük felé. Ettől válnak igazán vonzóvá, szexivé. Hogy erre, hogyan lehet szert tenni? Arra itt van 10 stílustipp.

1. Csak azt veszik meg, amit szeretnek.
Nem érdeklik őket az aktuális trendek, nem cserélik le minden szezonban a teljes ruhatárukat, egy boltban nézelődve kizárólag a szívükre hallgatnak és csak azt veszik meg, amihez érzelmileg is kötődni tudnak. Ugyanez igaz a gardróbjukban álló régebbi darabokra is. Majd minden darabról eszükbe jut valamilyen emlék vagy érzés.

2. Nem figyelik a méretezést
A legtöbbünk abszolút számon tartja, hogy egy-egy ruhadarabja hányas méret. Azt viszont kevesen tudják, hogy sok ruhagyártó cégnél évről-évre változik a mérettábla. A legtöbb fast fashion márka az aktuális modellje alapján határozza meg a méreteket, tehát egy emberhez viszonyítanak. Így aztán, ha tavaly még jó volt rád az M-es méret és idén már csak az L-esbe férsz bele, akkor nem biztos, hogy veled van a baj. A legjobb, ha azt teszed, amit a francia nők: őket nem érdekli a címkén látható adat azt veszik meg, ami jó rájuk.

3. Kihangsúlyozzák az alakjukat
Ki ne szeretné azt, hogy az utcán sétálva elismerően megbámulják! Nos, ehhez nem az kell, hogy mindenünket kipakoljuk közszemlére. Nyilván úgyis el lehet érni bizonyos hatást, de nem biztos, hogy arra vágyunk. A francia nők tanácsa épp ezért az, hogy az alakunkat, a testünk előnyös vonalait emeljük ki, ahelyett hogy több bőrt mutatnánk.

4. Nagy gondot fordítanak az ápoltságra
Folyamatosan odafigyelnek a részletekre. Ápolt a kezük és a lábuk, a manikűr és pedikűr elengedhetetlen része az életüknek. A frizurájukra is gondosan ügyelnek, sokféle fazont kipróbáltak már és jól tudják, hogy mi számukra a legelőnyösebb mind hajszínben, mind fazonban.

5. Csak jót mondanak vagy semmit
Sosem hallod tőlük azt, hogy magukat szapulják, pláne nem nyilvánosan. Nem panaszkodnak arra, hogy híztak pár kilót, nem volt idejük kisminkelni magukat, nincs egy göncük se, stb. Vagy jót mondanak magukról vagy inkább csendben maradnak. És még egy dolog: megfelelően fogadják és kezelik a kapott bókokat. Ha valaki megdicséri őket nem ellenkeznek, nem hitetlenkednek, csak mosolyognak, nyugtázzák a hallottakat, majd kellően megköszönik a kedves szavakat.

6. Szervezett a ruhatáruk
Rendszert visznek a ruhatárukba és a gardróbjukba is. Tisztában vannak vele, hogy egy nőnek mely alapdarabokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy teljes legyen a megjelenése és ezt alkalmazzák is. Folyamatosan karban tartják a ruháikat, és azokat az anyaguknak megfelelően tisztítják, vasalják.

7. Saját stílusuk van
Negyvenen túl vagy afelé haladva a legtöbbünk már tisztában van önmagával, az adottságaival. A feladat csak az, hogy ezt konvertáljuk a megjelenésünkben is. Ha ránézünk valakire és azt mondjuk: “na ő aztán egyben van” – az azt jelenti, hogy a belső tulajdonságai, a természete, a viselkedése harmonizál a külső megjelenésével. Ezt nevezzük összhangnak. Ha kialakítunk magunknak egy saját stílust, akkor sokkal könnyebben tudjuk majd megteremteni magunkban és magunk körül is az egyensúlyt. Ha nincs hozzá érzékünk, bizonytalanok vagyunk trendügyekben, bátran kérjük ki stylist vagy divattanácsadó segítségét, legalább egyszer.

8. Maximalizálják a fehérneműjük erejét
Jól tudják, hogy a melltartó azért van, hogy megfelelő tartást és formát biztosítson, ezért nagy gonddal vásárolják meg. A tökéletes darabok magtalálásához nem árt segítséget is igénybe venni, a nők több, mint 70 százaléka ugyanis nem a megfelelő méretű melltartó hordja. A francia hölgyek azzal is tisztában vannak, hogy mire valók az alakformáló fehérneműk és nem restek használni is azokat.

9. Van tartásuk
Kiváló szemkontaktussal, meleg mosollyal és magabiztos testtartással rendelkeznek.
Tudják, hogy nem csak az számít, hogy néz ki a ruhájuk; az, ahogy magukat “hordozzák”, valóban felbecsülhetetlen. Hiszen ezek azok a dolgok, amelyek a legnagyobb hatással vannak a többiekre, és a legemlékezetesebb benyomást hagyják bennük.

10. A napos oldalon járnak
Pozitív hozzáállásuk van, hisznek a negyven év feletti életben.
Tudják, hogy ez nem csak az öregedésről szól; ez egy lehetőség, hogy jobb legyen az életük, mint bármely más szakaszában volt. Tudják, hogy ez az az idő, amikor kapnak egy második esélyt. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.