A Fehér Lótusz még népszerűbbé tette Szicíliát

Ahogy anno a Jóbarátok vagy a Szex és New York ikonikus helyeire is turisták tömegei voltak kíváncsiak, úgy most a streaming platformokon elérhető sorozatok is sokakat utazásra csábítanak. A Golden Globe-on két díjat is bezsebelő A Fehér Lótusz második évada Szicíliában játszódik.

Mike White sorozata, A Fehér Lótusz immár két évadot szentelt kissé flúgos, öntelt, gazdag nyaraló amerikaiaknak. Míg az első évad Hawaiin játszódott, addig a második az öreg kontinens egy gyönyörű részére, a Földközi-tenger legnagyobb szigetére, Szicíliába repít. A hét részben Taormina mellett a sziget számos bájos pontjába bepillanthatunk. A mitológia, a táj, a fenomenális szereposztás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Szicília vonzóbb nyaralási célpont legyen, mint valaha!

Palermo Fotó: José Barbosa / pexels.com

A magyarokat is Szicíliába húzza A Fehér Lótusz!

„Olaszország mindig is a TOP célpontok között van, ha repülésről van szó. A magyarok 2022-re szóló repülőjegyfoglalásainak 14%-át Olaszország adta, ezzel a legnépszerűbb célország volt” – osztotta meg Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója. Vajon Szicília, Olaszország legnagyobb területű régiója népszerű honfitársaink körében? De még mennyire! Hiszen két repülőtere, Catania és Palermo is szerepel az olasz úticélok TOP10-es listáján. Egészen pontosan a Kiwi.com összesített adatai alapján a magyarok körében az 5. legnépszerűbb repülési célállomás Olaszországon belül Catania, a 7. pedig Palermo. És hogy A Fehér Lótusz által felvillantott helyek tetszenek a magyaroknak mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2023 első hónapjában több mint háromszor annyian kerestek rá szicíliai desztinációra, mint egy évvel korábban. 

Noto

A legjobb időpont a repülésre?

Szicília alapvetően az év bármelyik részében remek lehet a kikapcsolódásra. Még februárban és márciusban is élvezhetjük a napsütést, a hőmérséklet elérheti a 20 °C-ot is. jelenleg Palermóba már 12 ezer Ft-tól találunk repülőjegyet a Kiwi.com-on, Cataniába pedig akár még ennél is olcsóbban elrepülhetünk. A szigeten belüli közlekedés pedig a kb. egy éve megnyílt vasútvonalnak köszönhetően nagyon kényelmes. A Frecciabianca útvonal Szicília két legnagyobb városát, Palermót és Cataniát köti össze. Ha mindent szeretnénk felfedezni, akkor mi sem egyszerűbb, mint hogy az egyik városba érkezünk, a másikból pedig hazaindulunk. Meglehetősen adja magát, nem igaz?

Noto

A sorozat nyomában

Taormina

Ha a sorozatot követjük, akkor Taormina mindenképpen a legajánlottabb helyek között van. Fel tudod idézni Csontváry Kosztka Tivadar képét, amin színház romjai mögött megbújik a tenger és feltűnik az Etna? Akkor képzeletben máris a festői Taorminában jársz. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb város Taormina, hiszen gyönyörűek a megőrzött középkori utcái és páratlan a panorámája. Az Isola Bella nevű kis, lakatlan sziget szintén feltűnik a sorozatban. Ide komppal juthatunk át, és a helyszínen akár jet-skit is bérelhetünk.

Az Etna Európa egyik aktív vulkánja, ahol nemcsak túrázni tudunk, hanem borokat is kóstolhatunk. Arra figyeljünk, hogy az Etnára bizony még nyáron is kelleni fog meleg, szél- és vízálló ruha. A kényelmes és zárt cipő alap, hiszen lávafolyásokra bizony számítani lehet.

Emlékeztek arra, amikor a sorozat női szereplői egy csajos estét töltöttek a fényűző Villa Elenában? Nos, mindez Noto városában játszódik. A bájos kisváros egy földrengés miatt az anyatelepülésétől mintegy 10 km-re teljesen újonnan épült a 18. század elején. A barokk, bizánci-arab elemeket magán viselő városkában mindenképp érdemes megnézni a székesegyházat, a Nicolaci-palotát és élvezni a terek, utcák színeit, a pálmafákat és átélni a természet közelségét.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.