A nyár dereka – elevenség, önbizalom, tetterő – az Oroszlán

Az Oroszlán jegyében a független, önálló és tudatos cselekvést tanuljuk, melynek uralkodó bolygója a Nap. Amit a Rák–Hold felvett és összegyűjtött – benyomások, érzések, álmok, fantáziák – abból az Oroszlán–Nap szeretne valami láthatót alkotni. A Nap 2021. július 22-én 16:27-kor belép az oroszlán jegyébe, ezzel fókuszba kerül az önkifejezés, a konkrét cselekvés, az érzelmek megélése és a korlátlan önmegvalósítás.

Az Oroszlán járásában is királyi, egyenes tartás, magasra emelt fej, határozott mozdulatok jellemzik. Tekintete sugárzó, a feje aránylag nagy, boltozatos a homloka és erős a haja, ami gyakran hullámos és loboncos. Gyerekként nagy a mozgásigénye, de a nagy erőfeszítéssel járó dolgokat nem szereti. Munkában jó vezetői képességekkel bír, jobb vezető, mint alkalmazott. Fontos számára a tekintély és a tisztelet. Ha nem figyelnek rá, akár meg is betegítheti magát. Fellépése magabiztos és imponáló, minden eszközt megragad, hogy a középpontban legyen. Energikus, eleven, lendületes, bátor és erős. Nagy odafigyelést igényel, szereti a szabadságot, a bőséget és a gazdagságot, nagykanállal eszi az életet.

Egy oroszlánt nem lehet szűk keretek közé szorítani, hiú, erős akaratú, néha zsarnoki. Nehezen viseli, ha másnak van igaza.

Elképzelhetetlennek tartja a sikertelenséget. Ha valami nem sikerül ordít, aztán újrakezdi. Szereti a szerencsejátékokat. Jó lényegfelismerő képesség jellemzi. Erőszakkal nem lehet semmit elérni nála, inkább hízelgéssel. Alacsonyabb típusnál: fennhéjázó, dicsekvő, műveletlen, zsörtölődő, gőgös, nagyképű és követelőző. Magas megélésnél: jó vezető, lelkesítő, képviseli mások érdekeit, jószívű és művelt.

Fotó: Juan José Zevallos / Unsplash.com

Uralkodó bolygója a Nap, az életadó, az erőforrás az élethez, maga a teremtőerő. A Nap a horoszkópban megmutatja, mennyire vagyunk önállóak és függetlenek, mennyire erős az akaratunk és a megvalósító erőnk. Mennyire bízunk magunkban, hogyan cselekszünk és viselkedünk, mennyire vagyunk életerősek, vidámak és egészségesek. Házhelyzete megmutatja a központi életterületet, ami a legtöbb boldogságtapasztalatot adhatja az életünkben. Analógiásan az 5. ház tartozik hozzá, a kreativitás, gyerek, az önállóságra való igény, és annak megvalósítására adott eszközök, vállalkozások, művészetekkel kapcsolatos tevékenységek, életörömök és azok felvállalása, szórakozás, hobbi, szerelem, flört, szenvedély és szexualitás, játék, sport, középiskola, az apa és a termékenység témaköre. Az idei oroszlán időszakra állított horoszkóp alapján, most a tűz és a föld energiák lesznek túlsúlyban. A három tűz jegyből a Kos a fellobbanó, az Oroszlán az izzó, a Nyilas az elterjedő tűz. Ez egy sugárzó, forrongó energia, aminek dinamikus töltése van, öntörvényű és aktív élni akarás jellemzi. A föld, az anyagban megjelenő energia. Földhözragadt és racionális, a négy elem közül a legmegfontoltabb.

Ebben a négy hétben ki kell várni a lehetőségek eljöttét és figyelnünk kell arra, hogy a belső rugalmasságunk ne csapjon át befolyásolhatóságba.

Hajlamosak lehetünk túlalkalmazkodni helyzeteket. Fontosak a vágyaink és hogy hogyan tudjuk magunkat érvényesíteni. Feladatok jöhetnek az érzelemi oldalunkkal, az anyánkkal illetve saját anyaságunkkal, tanulással és kommunikációval, a szeretet áramoltatásával, hitrendszerrel, régi sérelmek elengedésével. Figyeljünk magunkra és időben változtassunk a viselkedésünkön, mert ez az időszak hoz magával néhány feszültséget. A Nap és a Jupiter diszharmóniája megnyilvánulhat fontoskodó, betegesen költekező, beképzelt, túlzott igényeket támasztó magatartásban. A Vénusz és Jupiter szembenállása megjelenhet mértéktelenségben és könnyelműségben, de hozhat irreális elégedetlenséget azzal kapcsolatban amiket eddig elértünk. Egyes helyzetekben túlbecsülhetjük a szerencsénket. Vegyük észre, ha magunkat öntetszelgően ítéljük meg, ha esetleg nárcisztikussá válnánk. Sok félreértés lehet a kommunikáció térén, figyeljünk oda, hogy kinek mit és hogyan mondunk. Mi sem szeretjük, ha rólunk pletykálnak, hát vegyük észre, amikor mi tesszük ezt másokkal.

Darkmoon Art / Pixabay.com

Az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni az előttünk álló négy hétben:

  • Mennyire vagyok önálló?
  • Mennyire vagyok befolyásolható?
  • Mennyire szabadon tehetem azt, ami fontos nekem?
  • Hogyan cselekszem és hogyan valósítom meg a vágyaimat?
  • Mennyire vagyok magabiztos?
  • Mennyire intenzíven élek, vagy szeretnék élni?
  • Bízom magamban?
  • Mi van az életem középpontjában?

Hívjuk segítségül a Szűz jegy analizáló, rendszerező képességét és próbáljuk megválaszolni a fenti kérdéseket. Segíthet, ha mindezt nem csak gondolatban tesszük, hanem a föld energiát erősítve és megélve, lehozzuk gondolatainkat az anyagba. Ragadjunk tollat, papírt és töltsünk egy kis időt azzal, hogy megfogalmazzuk mi a szívünk igazi vágya. Alkossunk egy képet erről és az oroszlán energia, ami most a levegőben van el, fog indulni ezek megvalósításának irányába. A kezdés pillanatában a Mars is az oroszlán jegyében tartózkodik, ami szintén a cselekvést erősíti.

Megerősítő színek ebben a hónapban a sárga, narancssárga és az arany.

Harmonizálhat és segíthet kiegyenlítődni az Oroszlán tudatos, aktív cselekvő energiájával, ha ezeket a színeket viseljük, vagy megjelenítjük a környezetünkben. Ásványok közül a borostyánkő és a jáspis, fémek közül az arany. Gyógynövények formájában a kamilla, a körömvirág és a gyűszűvirág, fűszerek közül a bazsalikom, rozmaring, a kurkuma, a sáfrány és a menta segítségével tudjuk behozni ezt az energiát a terünkbe. Próbáljuk az oroszlán erejét aktiválni és használni az életünkben. A kezdőidőpontra állított képletben a Hold a bak, rendet és struktúrát teremtő jegyében áll, ami előhozhat egyfajta érzelmi keménységet. Ilyenkor megtapasztalhatjuk az érzelemvilágunknak egy keményebb oldalát, ahol a magasabb vagy távolabbi céloknak rendeljük alá érzelmeinket. Próbáljuk a fókuszunkat az aktív cselekvő részünkön tartani és odafigyelni, hogy mi az, amibe az energiánkat áramoltatjuk, mert ahova megy a figyelmünk oda megy az energiánk nagy része.

A Nap 2021. augusztus 22-én 23:35-kor lép tovább a szűz megfigyelő, kritikus és analizáló jegyébe, ahol az anyagi világ és a másokkal való együttélés határokat szab az ember kibontakozásának. Legközelebb ezzel a földjeggyel foglalkozunk.

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.