Természetes segítségek (nem csak) sportoláshoz

Sokáig nem vettem komolyan, hogy rendszeresen szedjek vitaminokat, táplálékkiegészítőket, hiszen nem fájt semmim. De aztán jött a felismerés… Kinek ismerős a helyzet? Figyelem, személyes tapasztalatok megosztása következik!

2020.03.13-a után kezdődött minden. Élesen emlékszem, amikor megkaptuk az értesítést a lányom iskolájából, hogy a vírushelyzet miatt, bizonytalan ideig szünetelni fog a jelenléti oktatás. Mire felocsúdtam, otthon volt az egész család (3 fő + 1 kutya) és azt vettem észre, hogy szerencsére nem okozott különösebb gondot a mindennapok és a munka otthonra átszervezése, sőt, úgy alakult, hogy magamra is több időt tudtam fordítani (utólag ez meglepő).

Szépen beállt a napi rutin, aminek része lett, hogy (a korábbi heti 2-3 alkalom helyett) heti 5 estén, kb. 1 órát edzéssel töltöttem. Ez több szempontból is jó hatással volt rám: energikusabb, türelmesebb lettem és lassan a testemen is láthatóvá vált a pozitív változás. Sokat olvastam, hogy mik azok a készítmények, vitaminok, amiket érdemes pótolni, használni a sport mellett, főleg így 40 felett, ezért online rendeltem pár készítményt.

Ára: 11.900 Ft

Az első egy B12 csepp volt, amit a fáradtság és a kifáradás ellen szereztem be. Korábban kapszulaként szedtem egy darabig, de őszintén mondom, hogy  már egy hét után éreztem, hogy a csepptől könnyebben veszem a mindennapi – korábban feszültséget keltő – akadályokat.

Ára: 6.880 Ft

Mivel a családban többeknél előfordult visszeres megbetegedés, és mostanában én is éreztem, hogy estére sokszor elnehezültek a lábaim, edzés és fürdés után hetente 2-3 alkalommal elkezdtem használni egy természetes összetevőket tartalmazó visszér balzsamot. Kalendula, árnika, diólevél, kamilla, fekete nadálytő, aloe vera, mentol, rozmaring és vadgesztenye van benne, amelyek tökéletesen alkalmasak a visszeres lábak ápolására, fájdalomcsillapíó hatásúak és enyhíthetik a nehéz láb érzetet.

Ára: 3.380 Ft

Mivel edző nélkül kockázatosabb sportolni – még a szakavatottaknak is – a sérülések kezelésére elővigyázatosságból beszereztem még egy úgynevezett Jégvirág Maximum Balzsamot, amely 24 karátos arany szuszpenziót, mentát, kámfort, rozmaringot és eukaliptuszt tartalmaz, így gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. Szerencsére eddig csak 2 alkalommal kellett használnom, amikor egy rossz mozdulat következtében meghúzódott a derekam. Viszont jó tudni, hogy fejfájásra is alkalmas, ha a halántékra kenjük.

Nekem ez a három készítmény sokat segített az elmúlt hónapokban. Mindenképpen megérnek egy próbát!