A tenger kékjei inspirálta otthon

Ez alkalommal egy gyönyörű, inspiráló színnel jelentkezem, amely sokunk kedvence: ez pedig a kék. A kéknek rengeteg árnyalata van, de a legcsodálatosabbak mégiscsak az óceánok és a tengerek kékjei, amelyek a türkizkéktől egészen a sötétkékig nagyon sok árnyalatot átölelnek.

A kék-fehér párosítás pedig Görögország feelingjét teremti meg, gondoljatok csak Santorini fehér házaira kontrasztban a sötétkék tengerrel. A kék nem csak nyári szín, bármilyen évszakban megállja a helyét, használjátok bátran, mivel nyugtatólag hat ránk, békét teremt lelkünkben. A fehéren kívül más színekkel is kombinálhatjátok bátran, a bézzsel csodásan mutat, de akár a kék több árnyalatát is használhatjátok egyszerre, amelytől olyan lesz az összhatás, mintha a tengeren lennétek :-).

Készítettem egy hangulatkollázst, amely érzékelteti ezt a csodás hangulatot:

Fotók: Felső sor: Freguesia de Estrela/ Unsplash, pexels-pixabay 38238, Christos Andriopoulos/ Unsplash,
Alsó sor: Mohammed Lak/ Unsplash, pléd, váza, párnák: H&M Home.

Nézzünk ötleteket, hogy otthonotokban hogyan tudjátok használni ezt a csodás színt!

Használhatunk díszpárnákat különféle kék színekben és mintákkal, a semleges színekkel különösen jól mutatnak.

Fotó: H&M Home

Egy kék kanapé nagyon elegáns megoldás, főként ha bársonyból választjuk.

Forrás: Max Rahubovskiy /  Pexels

A hűvösebb estéken jól jöhet egy szépséges mélykék pléd.

Fotó: H&M Home

Egy kék hálószobának nem könnyű nemet mondani és nem is kell. Lehet akár bézzsel és drappal is párosítani a fehér mellett, illetve az arany még elegánsabbá teszi.

Fotó: Max Rahubovskiy /  Pexels

A színes bútorok menők most, akár egy élénkebb kék fürdőszoba bútorban is lehet gondolkodni, természetesen arra érdemes odafigyelni, hogy olyan anyagból legyen amely bírja a nedvességet és a párát.

Fotó: Max Rahubovskiy /  Pexels

Szintén a színes bútorra egy példa, hogy egy jól megválasztott szín mennyire fel tud dobni egy helyiséget, ez esetben nagyon nyári lesz a hangulat, főként ha fehérrel és némi fonott kiegészítővel párosítjátok!

Fotó: Toa Heftiba / Unsplash

A kék csempe fürdőszobában és konyhában is nagyon jól mutat, főként ha egyedi a mintája vagy a formája.

Fotó: marazzigroup.com

Kék falszínben is lehet gondolkodni, mert nagyon vagány. Nem kell az összes falat ilyen színűre festeni, elég ha egyet kiemelsz ezzel a színnel, hogy ne legyen túl sok.

Fotó: Mirto Kon/ Pexels, Toa Heftiba/ Unsplash

Egy szépséges kék étkészlettel megterített asztal is szemet gyönyörködtető.

Fotó: H&M Home, Butlers.hu

Mutatok még pár ötletet, amivel feldobhatjátok otthonotokat íziben.

Fotó: ágynemű, szőnyeg, illatgyertya: H&M Home

Végezetül pedig egy Santorini látkép amelyről a bevezetőben beszéltem, ez egyenesen a lélegzetelállító kategória:

Fotó: AXP Photography / Pexels

Személy szerint én imádom a kéket, legyen az türkizkék, sötétkék, vagy bármilyen árnyalata. Ha csak ránézek a tengerre, vagy csak egy ott készült fotóra, a nyugalom eltölt egyből. Ha még nyaralás előtt álltok, akkor kellemes pihenést kívánok, ha pedig felújítás van kilátásban és segítségre van szükségetek, keressetek bátran elérhetőségeimen!

További csodás nyarat kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.