Apaotthon

Ha van olyan, hogy Anyaotthon, miért nincs Apaotthon is? Hány nő bántalmazza a családját, a gyermekeit? – Dénes Évi írása

Körülnézek és döbbenten állok az események előtt. Egyre több családban menekül(ne) el a férfi a gyerekekkel. Nem bírja tovább nézni a bántalmazást. Ő maga viszont nem akar bántalmazóvá válni… Az anya rángatja, veri, zsarolja gyermekét. Mély sebeket ejt a testén és a lelkén is. Az Apa lép a védő, óvó pozícióba, és bár a társadalomban alapvetően nem ez a jellemző, és mivel a törvény inkább az anyák pártján áll, jogosan kérdezi: ki hinne neki.

A férfinek sokszor annyi bizonyítékot kell felmutatnia. Sokszor annyi veszítenivalója van. Sokszor annyi teher.

Amikor anyák számára a gyermek eszközzé válik. Az, kit szíve alatt hordott, saját testéből és véréből szült.

Egy férfi ellen villámgyorsan lehet távoltartási végzést kapni. S egy nővel szemben? Úgy tűnik, nyomós indokkal is évek. Ha egyáltalán.

S mit él meg mindeközben a gyermek? Hogy az, akitől a feltétel nélküli szeretetet kellene tanulja, őrültként rántja őket egy mély kút fenekére.

Milyen társadalom születik ebből, ahol már nem csak a férfi, a nő is az erőszak szimbólumává válik.

Nincsenek szavak. Értetlenség van.

Avatar photo
Dénes Évi

Érzelmi Intelligencia Coach - az Objektív Személyiségelemzés módszer megalkotója és oktatója

Nem a névjegykártyára írt rang vagy. Nem is az, akinek gondolod magad vagy amit mások gondolnak rólad. Az vagy, amit adni tudsz másoknak. Kinek szavakat, kinek gondolatokat, kinek érzéseket adok. Szavaim másokban válnak valósággá. Keljenek benned is, kedves Olvasó, új életre!