Kávé mellé

Érdekesség mára, hogy ma 72 éve rendeztek először Forma 1-es versenyt. Első alkalommal a több, mint két órás versenyen a 21 indulóból csak 11-en értek célba, a nyertes Nino Farina volt. Van aki a verseny izgalmáért szereti ezt a versenyt, van, aki jókat alszik rajta az autók monoton hangjától. A lényeg, hogy jó kikapcsolódás legyen! Boldog pénteket kívánunk, utána pedig egy pihenős hétvégét!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint egy hidegfront hatására több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok, keleten néhol heves zivatarok is kialakulhatnak jégesővel, viharos széllel. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül többfelé élénk lehet. Napközben 24-32 fok várható, de zivatarok környezetében hirtelen visszaesik a hőmérséklet.

🆘 Ma gyenge hidegfronti hatást tapasztalhatunk, és fokozódik a fülledtség. A leggyakoribb tünet a fejfájás lehet, a migrént egyre több helyen a görcsös típusú fájdalom válthatja fel. Ezzel együtt a keringési panaszok is megszaporodhatnak, rosszullétek, mellkasi panaszok jelentkezhetnek. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter alkohol- és szénsavmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás a napos tájakon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Névnap: Imola, Szervác

Híres születésnapos

Boldog 37. szülinapot kívánunk Iwan Rheon, walesi születésű színésznek! Az első szerepe 17 évesen volt egy wales-i szappanoperában, a People of the Valley-ben, ahol Macsen White-ot alakította két éven keresztül. 2006-ban a Caerdydd dráma-szériában Daniel szerepében tűnt fel. 2009-ben szereplőket kerestek az E4 csatorna új sorozatába, a Kívülállókba, ahova szinte azonnal beválogatták. Iwan a félénk, furcsa Simont alakítja, a második évadban két karaktert visz, teljesen eltérő tulajdonságokkal. A sorozat BAFTA-díjat nyert. Iwant jelölték a Monte Carlo filmfesztiválon a második évadban nyújtott teljesítményért legjobb mellékszereplő díjra, ám sajnos más kapta meg az elismerést.

2011-ben a Resistance és a Wild Bill filmekben szerepelt. 2012-ben a Felfelé a lejtőn Vanessa Kirby és Matthew Lewis oldalán játszotta el Dempseyt. 2013 és 2016 között a Trónok harca című fantasy sorozatban Ramsay Bolton megformálója volt, aki az egyik legfontosabb negatív szereplő volt a harmadik évadtól a hatodikig. Ez idő alatt még a Vicious vígjáték sorozatban is benne volt, mint Ash Weston. 2015-ben a Charlotte dala horror-fantasyban az egyik főszerepet tudhatta magáénak. 2017-ben az Embertelenek nevezetű Marvel-sorozatban Maximus szerepét öltötte magára. Ugyanebben az évben még a Daisy Winters drámában is találkozhattunk vele.

2017 és 2019 között szerepet játszott a Riviera thriller-dráma sorozatban, mint Adam Clios, akit összesen tizenegy részen át alakított. 2018-ban a Hurricane háborús-filmben Jan Zumbach ‘Donald’ vadászpilótát keltette életre. 2019-ben a Netflix filmjében, a Mötley Crüe: Mocskos rock’n’roll nevezetű életrajz filmben Mick Mars gitáros szerepében ismerhettük meg. 2021-ben a The Toll thrillerben szerepelt. Ebben az évben még két rész erejéig az Amerikai istenek című sorozat harmadik évadában is láthattuk, mint Doyle. 2022-ben A varázsfuvolában-ban szerepel.
Londonban lakik Zoë Grisedale színésznővel és gyermekükkel, aki 2018 augusztusában született meg.

Érdekességek:

  • Két nyelven beszél: angol, welsh, valamint 11 akcentust, dialektust képes használni.
  • Több színházi szerepben is játszott, az első komolyabb színpadi szerepe 2008-ban az Eight Miles High című darabban volt, amit Liverpoolban vittek színre. Ugyanebben az évben beválogatták egy londoni rock-musicalbe, a Spring Awakening-be, mely produkció Tony díjat, és négy Olivier díjat nyert.
  • Táncol, több stílusban énekel és hangszeren is játszik. Hangszerek: gitár, basszusgitár, zongora, és más billentyűs hangszerek.
  • Diszlexiás.
Forrás: starity.hu

Ha lassítanád az idő múlását: Marionnaud Skin Systéme Pro Age Lift

Az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, de a bőr öregedését lassítani igen. Az anti-aging termékek rendszeres használata segíthet, hogy bőrötök minél tovább megőrizhesse egészséges ragyogását és feszességét. Ehhez ajánljuk most a Marionnaud Skin Systéme Pro Age Lift termékcsaládot.

A Complete Firming Care nappali arcápoló újraformálja az arckontúrt, a Firming Night Balm éjszakai krém bársonyos bőrt eredményez, a Smoothing Eye nappali gél hangsúlyos tekintetet varázsol. A Beautifying Silver Mask puha és egységes bőrt generál, a Complete Lifting Szérum pedig tónusosabb bőrképet, szépséget sugároz.

A Marionnaud SKIN SYSTÉME PRO AGE LIFTING több, mint egy termékcsalád: érzékiség, elegancia és kifinomultság a jellemzője.

Vegyétek át az irányítást a fiatal bőr megőrzése fölött!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.