Béke és megbízhatóság – Milyen csillagjegy a Bika?

Április 20-án a hajnali órákban jegyet vált a Nap és belép a Bikába és május 20-ig ki sem jön onnan. A Kos dinamikus, kezdeményező és gyors energiáit, a megfontolt kissé lassú, de annál megbízhatóbb Bika veszi át. Nézzük meg dióhéjban, hogy milyenek is e jegy szülöttei!

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, amely egy stabil, anyagias oldalát mutatja meg. Sok Bikának rendkívül jó az anyagi érzéke, nagyon szorgalmasak és azt lehet mondani, hogy hatalmas munkabírással rendelkeznek. Sokan róják fel e jegynek, hogy egy kicsikét lassúak, ami igaz és, ha azt mondják, hogy makacsak akkor ez szintúgy megállhatja a helyét, viszont cserébe hűséget és stabilitást kaphatunk tőlük.

A lassúság mögött egyébként sok esetben a béke, a biztonság és a harmónia iránti vágy húzódik meg. Egészen egyszerűen azért, mert az életük középpontjában a megszokott, berögzült, jól bevált dologok állnak, amiket újért, nehezen hagynak el. Az is igaz, hogy ha sikerül elindulniuk, akkor nincs megállás! Ez arra is vonatkozik, hogy nagyon sok Bikát nem lehet felbosszantani, mert tényleg rendkívül béketűrőek, de ha egyszer sikerül, akkor nincsen megállás. Nehezen lépnek ki az alap élethelyzetükből, viszont ha megvan az új irány és belátják, hogy a régi tarthatatlan, akkor gőzerővel indulnak el az újért.

A Bikák érzékiek mindezek mellett, szeretik a testi örömöket, ami akár a szexualitásban, akár gasztronómiai kalandozásokban is megmutatkozhat. Azt azonban fontos leszögezni, hogy éppen a megrögzöttségük miatt, hűségesek lesznek társukhoz.

A Bikáknál keresve sem találhatunk jobb munkaerőt, mert elképesztő teherbírással rendelkeznek, gyakran túlóráznak és rengeteg feladatot vállalnak el.

Somogyi Kitti

Asztrológus

Asztrológiai pályafutásomat 20 évvel ezelőtt kezdtem. Eltökélt célom, hogy közelebb hozzam a minőségi asztrológiát az emberekhez. Ezzel felhívva a figyelmet az asztrológiában rejlő lehetőségekre. Hiszen mindennapi szinten könnyebben megtervezhetjük a segítségével az életünket, tudatosan felkészülhetünk a várható eseményekre vagy akár egy születési képlet elemzésével, objektív képet kaphatunk saját vagy valaki más jellemrajzáról, sorsfeladatairól.