Bika és Vénusz – Tavasz közepe, a gyönyörű május

A Nap Bikában töltött ideje alatt a központi téma a biztonságra és stabilitásra való törekvés, a megtelepedés és az elért dolgok megtartása. Sokakkal fordult meg a világ az elmúlt évben és okozott problémát az eredmények megtartása, akár anyagi tartalékról, akár egy jól fizető állásról legyen szó. A bika energetikai terében meg kell tanulnunk a ragaszkodás és az elengedés közötti egyensúly megteremtését. Az április 19-től május 20-ig tartó időszakban az égi energiák az életfeladataink önálló megoldására ösztönöznek.

A lényegi természetünkhöz a megvalósító erő harmonikusan kapcsolódik, ami magabiztos határozottsággá formálódhat. Nézzük milyen energiák vannak a térben, hogy az áramlatokkal inkább haladni tudjunk, mint szembe menjünk velük.

Kép: Németh Krisztina saját

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, vagy népi nevén az Esthajnalcsillag. Naprendszerünk egyetlen bolygója, mely női alakról kapta a nevét, szimbóluma egy kör a kereszten, a szellem az anyag felett. A Vénusz helyzete a horoszkópban megmutatja, hogy hogyan adjuk és fogadjuk a szeretetet, hogyan kapcsolódunk másokhoz. Ez a bolygó mutatja meg vágyainkat, egy férfi képletében például a számára ideális nőt. Tükrözi az érzelmeinket, hogy hol van szükségünk leginkább harmóniára, hol vagyunk békülékenyek. Uralma alá tartozik a vonzódás, a női nem, a szimmetria, az esztétikus látvány és minden szép forma. Egy bika nő telt vénuszi formákkal, szép bőrrel rendelkezik. Idősebb korban gyakori a májfolt és a szeplő. Szinte soha nem szúrós a tekintete, a lassan mozgó nagy szemek, néha mélabússágot mutatnak, félre forduló tekintet, fejhez simuló fülek, erős orr jellemzi. Alapvetően erős szervezetűek és termékenyek.

A Bika szimbólumában a szellem körén egy félkör nyugszik (lásd nyitü kép), ami a lelket jelképezi. A félkör a Hold szimbóluma is, ami hasonlít egy befogadó edényhez. A Bika a jó földet, a jóságos anyát szimbolizálja, mely termékenysége által táplál minket. Jellemző rá a gyakorlatiasság, alapos, kitartó és türelmes jegy, nagyon megbízható. Birtoklási vágy jellemzi, nagyon tud terjeszkedni. Inkább háttérjátékos, lassan de biztosan halad előre, meg van az a képessége, hogy kivárja az idejét a dolgoknak. Lassabb vérmérsékletű, ahogy a föld jegyűek általában, és ha kizökkentik a ritmusából akkor szélsőséges lehet. Ragaszkodik a hagyományokhoz, szereti a minőséget, természetszerető, jó forma és esztétikai érzékkel rendelkezik. Ösztönösen érzi, hogy az emberek többségének mi tetszik, kiváló lakberendezők, kertrendezők.

Barátságos és békés természetű, de ha provokálják elér egy pontot és akkor nagyot robban. Nehezen fogad be új gondolatokat és nem bírja a változást.

Lassúbb felfogású mint a többi jegy, de ha valamit megjegyez azt meg is tartja. Önfejű és józan, nem szereti az elméleti feltevéseket, minden döntés előtt alaposan mérlegel. Bizonyos távolságra van szüksége még a legközelebbi baráttokkal is. Ahogy haladunk előre az állatövön a többi földjegynek, a szűznek és a baknak egyre több távolság kell. Fél a veszteségtől és a haláltól, nagyon takarékoskodó és fukarrá válhat, ha nagyon fél. A bika célja és motivációja az anyagi biztonság megteremtése, a hagyományőrzés, a birtokolt javak megtartása és élvezete.

Betegedő területei a nyak, garat, torok, pajzsmirigy, harmonizáló színek a rózsaszín, világoskék, rózsavörös, meleg színek.

A következő kérdésekkel érdemes foglalkozni a bika havában:

  • Miről szeretnék legkevésbé lemondani?
  • Mit szeretnék különösen birtokolni?
  • Mivel kell rendelkeznem, hogy magabiztosnak érezzem magam?
  • Mire vágyom a lelkem mélyén?
  • Mit szeretnék még megkapni?
  • Mi az, amihez érdemes ragaszkodni, milyen mértékben és mennyi ideig?
  • Mi az, ami engem birtokol?
Kép: unsplash.com

Elsősorban a kitartás és a türelem lesz segítségünkre ebben a hónapban, ki kell várni a lehetőségek eljöttét, ez visz előre. Most rengeteg a tavaszi kezdő energia, a késztetés az indulásra. Könnyen tudunk új dolgokba fogni, de legyünk körültekintőek, hogy minek adunk energiát. A lelki, szellemi megújulás, az átalakulás és a növekedés támogatott, most összhangba hozhatjuk az optimizmust és a lendületet. A Hold és a Plútó szembenállása, szélsőséges érzelmekben, érzelmi kiszolgáltatottságban, érzelmi függővé válásban manifesztálódhat. Április 27-én a Hold a skorpió jegyében teljesedik ki, ez az állás kellemetlen, de szükségszerű felismeréseket hozhat, érdemes megvizsgálni ezen a napon mit kell már elengednünk az életünkből. Ez a nap azonban egy másik szempontból is fontos lehet, a Plútó ezen a napon hátráló mozgásba vált. Az világjárvánnyal kapcsolatban elmondható, hogy az égi térképen a Plútó irányváltásai mutatták az esetszámok hullámzását. Amikor ez a bolygó a Földről nézve előre haladt, vagyis direkt irányú mozgásban volt, a statisztikában a számok emelkedtek és fordítva. Reménykedhetünk a múlt tapasztalatait figyelembe véve, hogy a Plútó retrográd irányú mozgása a számok csökkenését jelzi előre.

Május 11-én a Nap és a Hold együtt áll az égen, ez az Újhold ideje. Engedjünk meg magunknak egy új és tiszta kezdetet, induljunk ezen a napon tiszta lappal, tiszta építő gondolatokkal.

Gyűjtsük össze, mi az, amiből az életünket építeni szeretnénk, figyeljünk oda, hogy mit engedünk be, mit veszünk magunkhoz. Mivel tápláljuk a testünket és a lelkünket. Ez a hónap az elemek tekintetében eléggé földhiányos, így ezt kell erősíteni, kiránduljunk, együnk földben termett dolgokat, viseljünk földszíneket. Ami többletben van az a tűz, így azt érdemes elvezetni. Színekben a piros, vörös, ételekben a forró és csípős, sportban minden ami intenzív, gyors és rövid távú. Feladataink megoldási és kivitelezési folyamatában a kezdéshez van a legtöbb erő, szinte maguktól mennek a dolgok az elején. A kivitelezésnél és a befejezésnél számítanunk kell rá, hogy többet kell dolgozni. A szűz jegyűekre jellemző tulajdonságok, mint a tervezés, rendszerezés, alaposság, pontosság és precízség közelebb visznek a céljainkhoz. Legyünk ebben is tudatosak, mert könnyen szétszórtakká válhatunk.

A bika stabilitása és megőrző képessége az élet egyik alap építőköve, innen a Nap 2021. május 20-án 21 óra 37-kor lép tovább a gondolkodás és az intellektus szellemileg élénk jegyébe, az Ikrekbe. Innen folytatjuk…

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Nyitókép: Németh Krisztina saját