Boldogasszony hava, avagy a női energiák

Január hónap nevét, Ianus római istenről, a római mitológiában az átjárások és kapuk, így a be- és kijárás, átvitt értelemben a kezdet és a vég védőszelleméről kapta. Minden ember rendelkezik, testi és szellemi energiával. Aki női testet alkotott magának a mostani inkarnációjára, az rendelkezik még egyfajta energiával, ami lehetővé teszi számára, hogy a testébe fogadjon egy másik lelket, azt tartalmazza és táplálja 9 hónapon át, majd a világra hozza, és ez a női energia. 

Ezzel az energiával egy nő, születésétől fogva az összes olyan információ birtokában van, ami természetes transzmédiummá teszi. A sokszor boszorkányoknak bélyegzett bábák jól ismerték ezt az energiát és bánni is tudtak vele. Egy nő képes részben befogadni egy férfit, illetve teljesen egy másik lelket, mindezt úgy, hogy tartalmazza a saját szellemét is. Emiatt, a tartalmazó és befogadó képesség miatt, sok spirituális ábrázolásban jelenik meg kehely szimbólummal. Keresztény dominanciájú világunkban ez a tudás és erő, szinte a szaporodási szerepre korlátozódott, azonban

egy nő képes a női energiával gyógyítani, alkotni, rombolni és uralkodni is.

Itt nem a harcos, legyőző, elnyomó uralkodásra gondolok, hanem arra, hogy a női energiád segítségével képes vagy a saját univerzumodban a saját életed feletti uralkodásra. Ha ez ennyire szuperül ki van találva, akkor miért halkítjuk le ezt az energiát, miért próbálunk férfi energiát futtatva boldogulni a mai, korábbi évszázadokhoz képest látszólag szabadabb és egyenlőbb világban?

Nőtípusok

A legősibb kép az eredendő bűn, aminek hatására, bűntudatból egy nő feladja a női erejét. A kép, miszerint halhatatlanságunk elveszett, és kiűzettünk a paradicsomból, mert Éva, Isten tilalma ellenére evett a jó és rossz tudásának fájáról, majd adott a gyümölcsből Ádámnak. Ennek következtében vannak áldozati szerepben élő nők, akiknek fel kell magukat áldozni, minden és mindenki előbbre való náluk, mindenkire tekintettel kell lenniük. Ezt a szerepet erősíti, hogy a közösségi viszonyainkat alakító kulturális egyezség, érvényteleníti azokat a nőket, akik nagyrészt magukkal törődnek és a saját útjukat járják. Sok a férfias nő, ami inkább egy következmény, az egyén annak érdekében, hogy az áldozattá válást elkerülje, inkább férfi energiát futtat a személyes terében, férfi szerepet vállal, így tud érvényesülni. A férfifüggő nők azt várják, hogy a férfi hitelesítse őket és ezért sok mindenre hajlandók. Ennek az a következménye, hogy a férfi állítja be a mércét a nő számára, testi, szellemi és érzelmi szinten is, sokszor egymásnak ellentmondó és teljesíthetetlen elvárásokkal. Illetve sok múltból származó, vagy a családi energiamezőből megörökölt háborús kép van, aminek az információtartalma az, hogy férfi nélkül a nő élete veszélyben van. Ezek a blokkok érvénytelenítik a nő saját túlélési és öngyógyító információját, gátolva a női testben való kiteljesedést.

Kontroll alatt…

Most, hogy van egy hozzávetőleges képünk arról, hogy miért adhatja fel egy nő a saját női erejét, nézzük miért akarhat egy férfi kontrolálni egy nőt? A fogantatásától, jó esetben körülbelül 6-7 éves korunkig használjuk édesanyánk női energiáját. Születésig egy testben két lélek van jelen, de később is nagymértékű átfedés van a két lélek személyes terében. Ez az energetikai kapcsolat segíti az anyát abban, hogy informálódjon gyermeke biztonságáról, megóvja a testi épségét és ehhez kapcsolódik az a jelenség is, amit a hétköznapokban anyai megérzésnek hívunk. Ez egy olyan hosszú ideig tartó állapot, amihez mindkét fél hozzászokik. Optimális esetben 6-7 éves kor körül leválunk az édesanyánk női energiájáról, és itt van egy nagy különbség a női és a férfi test között. Egy kislány ezután elkezdi futtatni a saját női erejét, azonban egy kisfiú számára ez az energia elveszett. Az egészséges az lenne, ha a fiúk ilyenkor ezt a veszteséget meggyászolva folytatnák testi, szellemi és érzelmi fejlődésüket, de sokszor ez nem következik be. Egyre gyakoribb, hogy valaki még fiatal felnőtt korban is az anyukáján lóg. A leválási folyamatot nehezíti, hogy az anya is megszokta az állapotot és úgy érzi, hogy joggal birtokolja gyermeke személyes terének egy részét, noha az energetikai kapcsolódás ilyen módjának már nincs gyakorlati haszna. Nem szükséges, hogy az anya megérezze, hogy gyermeke veszélyben van, mert ő már megtanult vigyázni magára. Egy felnőtt férfi a női energiához alapvetően nemi aktus útján tud kapcsolódni, anélkül, hogy kontrollálna egy nőt, ezért is akkora a különbség a két nem szexualitáshoz való viszonyulása.

Miért születtél női testbe, mi volt vele a célod? Az első alkotásod a tested. Egy NŐI TEST!

Erre a kérdésre keresem a választ következő cikkemben, illetve körbejárjuk a saját információval történő alkotás, rombolás, a nők közötti rivalizálás témakörét. Női testben, női energiával, áldozat helyett alkotóként!

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.