Emelkedésben a Merkúr, a kommunikáció és a kapcsolódás bolygója

Társas lények lévén, mindenkinek vannak kapcsolatai, legyen szó párkapcsolatról, üzleti, vagy baráti kapcsolatról, szülő-gyerek vagy testvéri kapcsolatról. Mind teljesen más minőség, azonban abban azonosak, hogy ahogy egy emberi lény rendelkezik személyes energetikai térrel, úgy a kapcsolatoknak is van erőterük. Ezek a kapcsolati terek mechanikailag azonosan működnek és van egy jó hírem, ezekkel az erőterekkel lehet dolgozni. Lehetőség van a benne levő energia beállítására, tisztítására, meg lehet keresni, hogy miért nem úgy működik, ahogyan az mindkét félnek ideális lenne.

Legtöbbünk kiemelten fontos kapcsolata a párkapcsolat. Sokan nem is tudják megmondani, miért van szükségük rá, de van bennünk egy alapvető kép a tökéletes kapcsolódásról és igyekszünk ezt több-kevesebb sikerrel megvalósítani. Létezik ilyen egyáltalán? Tényleg kell, vagy csak annyira be vagyunk programozva a társadalmi, családi normák által, hogy ez a vágykép teljesen öntudatlanul létezik az energetikai rendszerünkben, mi pedig manifesztáljuk? Nézzük meg, mi lehet a kapcsolat alkotásunk alapja és mi minden befolyásolhatja a párválasztást és a kapcsolódás dinamikáját.

Nézd meg az anyját!

Minden választásunkban szerepet játszanak gyerekkori élményeink, szüleink, nagyszüleink jelleme és gondolkodásmódja, családunk jelene és múltja. A szülők egymáshoz való viszonya az első mintánk a nő-férfi kommunikációhoz. Amilyen mértékben hatással van a szüleink kapcsolata a párkapcsolati terünkre, olyan mértékben éljük meg az ő párkapcsolatukat a saját kapcsolatainkon keresztül. Sokszor halljuk: Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! Az érintettek néha észre sem veszik, hogy partnerük és a saját szüleik között milyen sok hasonlóság van. Gyakori például, hogy egy iszákos apa lánya olyan férjet választ, aki előbb-utóbb maga is alkoholistává válik.

Észrevetted már, hogy akaratod ellenére úgy kezdesz viselkedni egy párkapcsolatban, mint az azonos, vagy ellenkező nemű szülőd?

Mi az alapkoncepció, ami alapján párkapcsolatot alkotunk?

Kép: unsplash.com

Amit azonnal rávágunk erre a kérdésre az a szeretet, szerelem. Számos más kép is lehet egy kapcsolat alapja, amire nem szívesen gondolunk, vagy teljesen tudattalan. Kapcsolatot lehet manifesztálni túlélésből, érzelmi fájdalomból, esetleg unalomból, bizonytalanságból, magánytól való félelemből, de akár hazugságból is, pl.: nem vagyok életképes egyedül. Lehet alacsony önbecsülés miatt, társadalmi, vagy családi elvárás miatt, valaminek az elkerülése végett. Nagyon gyakori, hogy egy kapcsolódás alapja egy közös fájdalomkép, például hasonló gyermekkori trauma vagy élmény miatt talál egymásra és vonzódik egymáshoz két ember.

  • Neked miért van szükséged párkapcsolatra?
  • Hogyan változna meg konkrétan az életed, ha lenne egy ideális párkapcsolatod?
  • Nem találsz megfelelő partnert?
  • Fordítsuk meg a nézőpontot: Te megfelelő partner vagy?
  • Milyen lenne ennek a kapcsolatnak a legmagasabb szintű megélési foka,  milyen lenne, ha mindkét felet maximálisan inspirálná és elismerné?

Ezeket a kérdéseket érdemes körüljárni, az elkövetkező időszakban.

Július 11-ig a Merkúr, a kapcsolatteremtés bolygója emelkedésben van az ikrek jegyében és támogatja a kommunikációt, a tanulást, segíti a megismerést és a tapasztalást.

Május 28-án együttállásba kerül a Vénusszal ami maga a harmónia és a szeretet, uralma alá tartozik a vonzódás és a női nem. Ezen a napon érdemes kifejezetten párkapcsolati témákkal foglalkozni. Ez az állás segíti a szeretetteljes kapcsolódásokat és kommunikációt.

Kép: unsplash.com

Tényleg jó az irány?!

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a párkapcsolatot egyszer kell megszerezni, az illetőt meghódítani, és utána a dolgoknak automatikusan, magától kellene folytatódnia tovább a helyes irányban. Mi van, ha ez másképpen működik, ha például a kapcsolatban a “jó irány” dinamikus, és állandóan változik? Ami élő, az állandó változásban van, így tud életben maradni. Fontos, hogy a jelenben legyünk és észrevegyük a változásokat, hogy időben reagálhassunk rá. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a hozzánk legközelebb álló személyek tartják a legnagyobb és legtisztább tükröt Nekünk. Merjünk belenézni ebbe a tükörbe és lássuk meg magunkat benne. Hagyjunk fel a környezetünk hibáztatásával és vállaljuk a felelősséget a mi részünkért a kapcsolatainkban.

Május 20-án 21 óra 39 perckor a Nap is belép az ikrek jegyébe, ami több lelkesítő, kommunikatív, nyüzsgő energiát mozgat meg és a megteremtett kapcsolatokból és a tanulásból merít erőt. Az ikrekkel folytatjuk…

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Nyitókép: unsplash.com