Fókuszban az erkély és a terasz

Miután a téli zimankó után kitakarítasz a teraszon, érdemes átgondolni, hogy mi az amit szeretnél létrehozni, és a hely függvényében megnézni, hogy megvalósítható-e. Illetve azt kell ilyenkor mérlegelni, hogy mivel szeretnéd tölteni itt az időt, például olvasgatni egy kényelmes kuckóban, vagy étkezni szeretnétek egy asztalnál. Nem mindig fér el mindkét verzió, ilyenkor válaszd amelyik közelebb áll a szívedhez.

Évek óta nagy trend, hogy úgy rendezed be az erkélyedet is, mintha egy szoba lenne, tehát a bútorokon kívül használsz textíliákat: szőnyeget, párnákat, függönyt, plédeket, ezeken kívül dekorációt, világítást, növényeket. Vagyis úgyis tekinthetsz rá, mint egy második nappalira. A lényeg, hogy minél hangulatosabb és komfortosabb legyen, viszont érdemes mindenből vízálló verziót választani.

Forrás: H&M Home
Forrás: Butlers.hu

Használhatsz nagy ülőpárnákat alájuk akár egy nagy szőnyeget, ezekre kényelmes leheveredni és a szemet is gyönyörködtetik.

Forrás: H&M Home

Bútorok tekintetében csak azt érdemes kirakni amit használni is fogsz, például egy függőfotelt vagy egy kerti ülőgarnitúrát, vagy kerti étkezőasztalt pár székkel. Ha kicsi a teraszod, akkor nagyon szuperek ilyen esetre az összecsukható bútorok, például egy lehajtható asztalka vagy akár összecsukható székek is.

Nehéz választani, hogy függőfotel vagy függőágy legyen, mindegyik annyira hívogató.

Forrás: Butlers.hu, Bonami.hu

Egy kiváló példa az összecsukható asztalra és székekre összezárt és nyitott állapotban.

Forrás: Butlers.hu

Ha már a helytakarékoskodásról beszélünk, felfelé is terjeszkedhetsz, például magas, de szellős polcokkal, vagy a fentről lelógó virágtartókkal is sok helyet meg tudsz spórolni.

Forrás: Butlers.hu, Spacejoy/ Unsplash

A bútorok, textilek és dekorációk mellett fontos kiegészítő a szabadban a nap elleni árnyékolás.

Forrás: Butlers

Világítás szempontból vízálló megoldásra jó törekedni, íme pár csodás kerti megoldás:

Forrás: H&M Home
Forrás: bal felső: Butlers.hu, többi: Bonami.hu

Remélem találtál Neked való ötletet, a lényeg, hogy jól érezd magad odakint és egy nehéz nap után vagy hétvégén is nagyot tudj pihenni a szabad levegőn és feltöltődj.

Csodás kinti időtöltést!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.