Halak energia – A tél vége, a fejlődés egy újabb köre zárul…

Gyerekkorom óta álmodozó vagyok és gyakran azon kapom magam, hogy neheztelek a fizikai létezéssel járó korlátozások miatt. Ilyenkor a szellemi részem szabadjára engedi a képzeletemet, ami szárnyalóan szabad, gyors mint a villám, hihetetlenül kreatív, határtalan. Ezen a síkon bármi lehetséges. Ma már tudom, hogy ez az energia a halak princípiumhoz tartozik, ahogy az a nagyfokú érzékenység is, ami sokszor fárasztó és kellemetlen. Ha a halak jegye domináns a születési képletedben ismerősek lehetnek a megéléseim.

A Nap 2021. február 18-án 11 óra 43 perckor belép a halak jegyébe. Ebben az időszakban, egy másik sík felé fordulunk. A halakkal kezdődik a fejlődés újabb körforgása, ami a teljessé válás lehetőségét kínálja. Ahogy a halak az ábrán különböző irányba úsznak, úgy mi is egyszerre szeretnénk egyesülni a forrással és legyőzni az elszigeteltséget, ugyanakkor félünk énünk elvesztésétől.

Az állatöv tizenkettedik jegye a szellem fejlődésének utolsó periódusát szimbolizálja, témája a hit és a visszatérés az egységbe.

Ebben a jelben arról a felismerésről van szó, hogy a biztonság és az életről alkotott általános elképzelésünk csak illúzió. Tanulási feladat a lehatárolt individuális én felépítése, az illúziók feladása, a dolgok mögött rejlő összefüggések felismerése. A halak érzi, hogy van egy nagyobb igazság és valóság annál, mint amit az emberi tudattal fel lehet fogni.

Ki is ő?

Halak energia dominanciája esetén a szülött jellemzően zárkózott, gazdag fantáziával bír, jó művészi érzékkel és gyógyító erővel rendelkezik, erősen intuitív, meg is érezheti vagy álmodhatja előre a történéseket. Passzív, hagyja, hogy megtörténjenek vele a dolgok, mert úgy érzi, hogy az élet mindent el fog rendezni. Élő mintaképe lehet a szenvedésnek és a hang nélküli tűrésnek. Hangulatember, érzékeny és sérülékeny. Szenvedésben hajlamos elszigetelni magát, ezért úgy érzi, hogy senki nem érti. Nem tesz azért, hogy megértesse magát, ezért nem lehet rajta segíteni. Fontos a határkijelölés, gyakran rájön egy visszavonulási kényszer, egyedül kell lennie. Befolyásolható, könnyen a fantázia világába menekül. Minden elmosódó és határtalan körülötte, mindenben kicsit lemondó, a komoly akadályokkal nem tud megküzdeni, nem tud harcolni, hamar feladja. Egyszerűen nem szeret legyőzni másokat, megsajnálja az ellenfelét, hiányzik belőle a keménység.

Mivel nagyon érzékeny, magas a szépérzéke, képes magát átadni mindennek, könnyen meditál, a zene megnyugtatja.

Akarata is érzésszerű, változó és szeszélyes. Álom és valóság között lebeg. Általában nyugodt és tartózkodó, kicsit negatív életszemlélettel, mélabúval, de teli álmokkal. Érzékenységéből fakadóan a legkönnyebben betegedő jegy, gondjai lehetnek a függőségekkel, legyen az drog, alkohol, vagy szerencsejáték. Beleérző képessége és erős intuíciója miatt minden olyan életterületen jó eredményeket érhet el, ami a lélek dolgaival foglalkozik. Segítő és gyógyító tevékenységek, művészeti pályák. Sok köztük az orvos, ápoló, pszichológus, festő, zenész. A halak uralkodó bolygója a Neptunusz, ide tartoznak a mérgek, így akár jó vegyészekké, gyógyszerészekké is válhatnak.

Figyeljünk az energiákra

A Neptunusz, a szellemi látó bennünk. Összekapcsolja az anyagi és spirituális világot. Helyzete a horoszkópban azokat a területeket jelöli, ahol kifejleszthetjük a legfinomabb érzékelésünket, ahol ösztönösek vagyunk, ahol intuíciónk működik, ezeken a területen magasabb energiák vezetnek bennünket. Ugyanakkor itt vannak a legnagyobb illúzióink is. Itt tudunk a legnagyobbat csalódni, szorongásaink területe, itt lehetünk a leginkább szubjektívek, válhatunk függővé. A március 20-ig tartó időszakban, amíg a Nap a halak jegyében tartózkodik, a kijelölt életterület a spiritualitás és az elzárt területek háza. Ide tartoznak a titkok, az olyan szituációk és problémák, melyeket nem ismerünk fel. Minden, ami ködös, zavaros, ismeretlen, okkult, illetve a gondolataink teremtő ereje is.  Figyeljünk rá, hogy minek engedünk teret, mi az aminek átadjuk magunkat ezzel az energiával. A halak érzékenységét használjuk meditációra, fedezzük fel intuitív, beleérző részünket. Vegyük észre, ha valami mérgező számunkra vagy függőséget okoz. A gondolatmenetet indító levegő energia van túlsúlyban, ami a megélés szintjén jelentősen lecsökken. Sétáljunk, szellőztessünk sokat a hideg idő ellenére is, aki erre nagyon érzékeny viseljen gyakrabban fehér színt, ami szintén harmóniába tudja hozni ezt az energiát.

A hónap fő kulcsszavai: hiszek, birtokolok, gondolkodom és ismereteket szerzek.

A lélek belső törekvése a megújulás, a szabadság, felszabadultság megélése, érzelmi, intellektuális szinten. Harmonizáló színek az ibolya, tengerzöld, kékeszöld, pasztell- és akvarell színek. Feladatok jöhetnek önérvényesítéssel, önkibontakoztatással, mennyire tudjuk képviselni a saját érdekeinket, érdemes foglalkozni a szülői mintákkal és a cselekvő erőnkkel. Lelkünk vágyakozik a megújulásra, amihez kapunk szellemi segítőket ebben a négy hétben. Leltározzunk a birtoklással kapcsolatban, mi az amihez már csak megszokásból ragaszkodunk, akár fizikai akár lelki síkon. Mennyire függünk magától a birtoklástól. Lehet, hogy zárkózottabbak leszünk, de koncentrációval és összeszedettséggel most lehetséges egy konkrét téma nagyobb mértékű feldolgozása. Ha spirituális energiáinkat elfojtjuk, az könnyen komoly belső feszültséghez vezethet és érezhetjük úgy, hogy nem tudjuk azokat fizikai tettekre váltani. A folyamataink kezdéséhez és befejezéséhez kapunk több energiát, így a középső fázisoknál érezhetjük nehézkesnek a megvalósulást. Ilyenkor gondoljunk a kezdetre, mert a befejezéshez még annál is több energia fog érkezni. Amennyiben a személyiségedre jellemző a túlkontrolálás, hívd segítségül a halaknak azt a képességét amivel, hagyja, hogy csak úgy történjenek vele a dolgok.

Ebben a hónapban figyelni kell az áramlatokat és úszni velük, mert a sors hozhat összerendezett élethelyzeteket, amiket magadtól nem biztos, hogy választanál.

Egy ciklikus kör lezárásának időszaka ez most, szenteljünk egy kis időt új ismeretek szerzésére, irányítsuk figyelmünket arra mit nem szeretnénk tovább vinni a következő, tavasszal kezdődő évre. A Nap 2021. március 20-án 10 óra 38 perckor lép a kos jegyébe és az örömből cselekvés energiájával elindul egy új asztrológiai év. Feladat a gondolkodás és cselekvés összehangolása, és még mindig terítéken a türelem tanulása.

Nyitókép: allure.com
Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva