A változókor küszöbén – A hormonális egyensúly titkai

A változókor nem a világ vége, hanem új lehetőségek kezdete! Depresszió, ízületi fájdalom, migrén, hangulatingadozás, szapora szívverés, hőhullám, súlygyarapodás – ezek a kényelmetlen és sokszor súlyos tünetek gyakran jelentkeznek a negyven feletti nőknél.

Az orvostudomány válasza egyértelmű: a változókor előfutárának tekinthető jelenségek hormonális eredetűek, és már a negyvenes éveik elején pokollá tehetik a nők hétköznapjait. Sajnos nem mindig kezelik megfelelően a problémát: nem ismerik fel az okokat, vagy elvárják a nőktől, hogy “éljenek együtt” a hormonváltozással.

Érdekes, hogy a hormonális hullámvasút kezdete gyakran egybeeesik azzal a ténnyel, hogy a nők belefáradnak a családban, a társadalmi közösségekben vagy akár az irodában is betöltött gondoskodó szerepükbe.

Ha Te is hasonlóan érzed magad, akkor ez esetleg összefügghet azzal is, hogy az evolúciós “gondoskodóhormonodnak”, azaz azösztrogénednek a szintje csökken. Ne legyen ezért rossz a lelkiismereted!

A természet elég okos, ezért most úgy döntött, hogy itt az ideje annak, hogy az energiádat már ne mások számára add le, hanem egy adagot felhasználj te magad is. A női tesztoszteron, amely felelős ezért az “új” akaratért, még korátsem csökken.

  • De mire van szükséged ahhoz, hogy jól érezd magad?
  • Ki szeretnél lenni?Milyen szeretnél lenni?
  • Mit szeretnél megtapasztalni?
  • Mit szeretnél érezni abban a sok szép évben, amely még előtted áll?

A legújabb tudományos ismeretek alapján a szerzők új módszereket mutatnak be: segítségül hívják az epigenetika, a stresszkezelés, a mikrobiom-kutatás és a gyógyító táplálkozás eredményeit, hogy az életük középső harmadában járó nők megtalálják az egyensúlyt, és csökkentsék a menopauza hullámvasúthoz hasonlítható kellemetlen testi és lelki tüneteit.

Dr. Esche-Belke és Dr. Kirschner-Brouns könyve tényleg egy nagyon hasznos olvasmány mindenkinek, aki úgy érzi, a változókor már a küszöbön kopogtat.

A kötetet ITT tudod megrendelni!

Nyitókép: pexels.com / Anna Shvets
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva