Indul az asztrológiai újév, a Kos mozgásba hozó energiájával

Éled a természet és a lendületes tűz energiaterével kell foglalkoznunk. Át kell kerülnünk a Halak energiájából egy dinamikusabb erőtérbe. Ez a cselekvés ideje nincs mese, föl kell kászálódni a kanapéról vége a Halak szétfolyós időszakának, a merengő álmodozó, időnként szenvedésbe merülő bambulásnak. A Nap 2021. március 20-án 10 óra 38 perckor lép a Kos jegyébe és a tűz lobogó és lendületes energiáját hozza magával. Meg kell találnunk magunkban a spontán cselekvés örömét.

A Kos az első jegy, mint egy újszülött, nincs számára lehetetlen. Elszánt harcos, aki megy előre a célja felé. Uralkodó bolygója a Mars. A harc bolygójának jegyhelyzete megmutatja az erő és a küzdés mértékének, kifejezésének módját. A horoszkópban a házhelyzete jelöli azt az életterületet, ahol a legtöbb energiára van szükségünk, de egyben azt is, ahol a legjobban fel tudunk töltődni. Ezen a területen a legnagyobb a konfliktuskészségünk, itt erőinkkel nagy dolgokra vagyunk képesek, ugyanakkor ide kell beletenni a legtöbb emberi erőt, akár lelkileg akár fizikailag.

A kos jelmondata: Én vagyok! Én akarok! Célja, hogy megerősítse és megvalósítsa önmagát, ösztönös és szenvedélyes.

Feladata a türelem és a kíméletesség tanulása, a tudatos és tervezett cselekvés. Már gyerekként is erős akaratú nehezen tűr ellentmondást, a szüleit is vezeti, ha nem figyelnek oda. Hirtelen csügged, lobbanékony, erőszakos, nem sokat törődik a következményekkel. Erős versenyszellem jellemzi, érdemes sportoltatni, mivel nem tud veszíteni, a sportban ezt megtanulja. Mivel hamar elveszíti a lelkesedését ezt az erőt úgy érdemes beosztani, hogy a kitűzött cél rövid távon is hozzon elismerést, sikereket.

A négy elem közül a tűz az erő, a föld a kitartás, a levegő a kommunikáció és a víz az alkalmazkodás. A koshoz a tűz tartozik, ami sugárzó, forrongó energia. Akikben ebből az elemből sok van, képesek az akaratukat egy adott irányba állítani. Ez egy kiáradó, öntörvényűen áramló energia, aminek dinamikus töltése van. Az április 19-ig tartó időszakban ez a tüzes dinamikus energiatér vesz minket körül és öntudatlanul is megéljük azt, ami ebbe a témakörbe tartozik. Amikor nem megyünk ezzel a tűzzel és ellenállunk az aktív cselekvésnek, az előidézhet kisebb baleseteket. A meg nem élt Mars energia, fizikai síkon akár gyulladásban vagy lázban is megjelenhet.

Ami a tudatos megélést és a harmonizálást segíti ebben az időszakban az akár maga a tűzgyújtás. Színekben a piros, vörös, ami lehet ruházat, illetve használhatunk az aktuális energiákat megjelenítő háttérképeket a telefonunkon.

A Kos ásványai az ametiszt, a pirit, a vörös kvarc, a rubin, a gránit, a nikkel, a vas és a gyémánt. Ezt az energiát éljük át, ha forró vagy csípős ételeket eszünk, fűszerekben a bors, erős curry, chili, gyömbér tartozik ehhez a jegyhez. Sportban, ami most könnyedén kivitelezhető az a gyors, intenzív rövid távú futás, de ide tartozik a boksz és minden küzdősport is.

Az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni ebben a négy hétben

  • Hogyan lépek akcióba, hogyan kezdek neki a dolgoknak, hogyan cselekszem?
  • Mennyire tudom végrehajtani, kivitelezni a dolgokat?
  • Könnyen cselekszem vagy nehezemre esik?
  • Gyengének vagy erősnek érzem magam?
  • Mely helyzetek zaklatnak fel, mikor leszek agresszív vagy félénk?
  • Mely területen tudom a legjobban bevetni magam és a legkeményebben dolgozni?
  • Miért tudok teljes mértékben kiállni?

Mi az, ami a jelenben van, próbáljuk meg a figyelmünket arra irányítani, amit most kell megoldani. Ebben a közel egy hónapban a kezdéshez és dolgok befejezéséhez kapunk több energiát, így a folyamatok középső szakaszába kell a legtöbb erőfeszítést tenni. Az időszak kezdetére felállított horoszkóp az mutatja, most érdemes az áramlatokra figyelni és ráérezve azokkal haladni, kicsit megtanulni úszni az árral. A levegő energia van hiányban, ezt sétával, szellőztetéssel, beszélgetésekkel, tanulással tudjuk pótolni.

Figyelni kell azonban a kommunikációnk érthetőségére, mert előfordulhat, hogy nem pont az ér célba, amit elindítottunk. Lehet egyfajta ködösség, ami félreértéseket okozhat.

Könnyen válhatunk szőrszálhasogatóvá, megbánthatunk másokat, a kritikai érzék felerősödik. Ugyanakkor sokkal nyitottabbá válunk, és jobban vágyunk a társaságra. Feladatok jöhetnek a kapcsolódás, a szeretet, szerelem, függetlenség, spiritualitás, elfogadás, teremtő és romboló erő témakörében.

Április 19-én 22:34 – kor a Nap belép a bika jegyébe, melynek témája a stabilitás és a biztonság, tanulási feladata a megtartás és elengedés közötti egyensúly megtalálása.

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Képek: unsplash.com
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva