Visszafordítható az öregedés?

Az öregedési folyamatok visszafordítására ma már számos orvos-esztétikai eljárást alkalmaznak, melyek képesek évekkel fiatalabbá varázsolni a megjelenésünket. Az öregedés első és egyben leglátványosabb jelei általában az arcon jelennek meg, de a nyak és a szemkörnyék ráncosodása, megereszkedése is problémát jelenthet. Ezekre ma már nem a plasztikai műtét az egyetlen megoldás – hívja fel a figyelmet dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Ahogy öregszünk, a testünk szövetei számos változáson mennek keresztül, ez pedig a megjelenésünkön is nyomot hagy: ezek közül az egyik leglátványosabb az arcbőr megereszkedése és a ráncok számának gyors növekedése. Az idő előrehaladtával folyamatosan csökken a szövetek feszességét és rugalmasságát biztosító kollagén és elasztikus rostok mennyisége, de a jó hír az, hogy képletesen ugyan, de vissza tudjuk fordítani az idő kerekét. „Ma már biztosan tudjuk, hogy a bőr öregedését nem csak az életkor, sokkal inkább szokásaink befolyásolják, azaz nagyon sokat tehetünk minden egyes nap azért, hogy megőrizzük a bőr szépségét, rugalmasságát.

Akkor is érdemes a megelőzésért tenni, ha már megjelentek a ráncaink, de nem kell beletörődni az idő látványos múlásába: műtéti beavatkozás nélkül is éveket nyerhetünk!”

– mondja a szakember, aki többféle módszerről is részletesen mesél.

Botox: az eredmény magáért beszél

A botox világszerte nagy kedvenc, elsősorban a homlok és a szemkörnyék kezelésére használják. A beavatkozás mindössze 20 percet vesz igénybe, majd ezután körül-belül 10 nap alatt fejti ki látványos hatását. A kezelés hatására az izmok elernyednek, így segítve elő a ráncok eltűnését. A látvány magáért beszél: a botox kezelés után jóval fiatalabbnak, pihentebbnek tűnünk.

Hialuronsavas arcfiatalítás: csodát tehet a bőrrel

A ráncok elleni küzdelemben manapság a másik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat.

REVERSAL PLA+HA: bevethető a ráncok ellen

A REVERSAL PLA+HA egy hibrid töltőanyag, amely politejsav (Poly D, L-laktid) és hialuronsav kombinációja. A fő összetevő – a politejsav (PLA) biológiailag lebomló anyag. Az injekció beadása után néhány hónappal maradéktalanul, reziduális hatások nélkül metabolizálódik. A politejsav (PLA) serkenti a kollagén szintézisét a bőr sejtjeiben, jeleket küldve a testnek a regenerációról, és aktiválja a fiatalodást. Az újonnan képződött kollagén tartósan, akár 2 évig is megmaradhat. A hialuronsav azonnal képes a ráncokat és redőket feltölteni, a politejsav által kiváltott kollagéntermelés erőteljes aktiválásával együtt hatékony és tartós hatást tud ezáltal biztosítani Alkalmazható az arc nyak és mellkas területén a bőr általános állapotának javítása, a szöveti volumenvesztés és aszimmetria korrekciójára, kézfejek fiatalítására, az áll és állvonal korrekciójára, száraz, vékony, ráncos bőr feszesítésére és fiatalítására, a szem és száj körüli ráncok kezelésére, a fenék formázására és feszesítésére.

Drakula-terápia: egyre többen választják a módszert

Korszerűbb bőrfiatalító eljárásról beszélünk, amit egyre többen választanak világszerte – Magyarországon is egyre többen keresik, és maximálisan elégedettek az eredménnyel. A kezelést kifejlesztő kutatók a sebgyógyulás folyamatát vették alapul. Általában két speciális anyagot tartalmazó kémcsőbe kb. 30 ml vért vesznek le, majd különválasztják a plazmát a vörösvértestektől.  Az így előkészített vérplazmát apró tűszúrásokkal, egyenletesen juttatják be a bőrbe. A Drakula-terápia eredménye akár 1,5-2 évig tarthat.

Nyitókép: freepik.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva