Kenőpénz miatt börtönbüntetést kapott a Született feleségek sztárja

Felicity Huffman // Womagic

Felicity Huffman rossz döntést hozott, de mindezt csak lánya érdekében tette. Az ügy még tavasszal került napvilágra, de ítélet csak a napokban született, és a színésznőnek súlyos árat kellett fizetnie érte.

Hogy, hogyan keveredett egy Oscar-djíra is jelölt színésznő Amerikai egyik legnagyobb egyetemi korrupciós botrányába? A sztori szinte filmbeillő.

Csalás és ámítás

A Született feleségek Lynette Scavoja két évvel ezelőtt, közel 15 ezer dollárnyi (közel 4 és fél millió forint) kenőpénzt adott azért, hogy javítsák ki lánya felvételijén a rossz válaszokat, még hozzá a neves Yale egyetemen. Mint kiderült a színésznő lánya  és állítólag a szintén színész férje (Wlliam H. Macy) sem tudott erről. A márciusban kirobbant csalási botrány miatt közel ötven embert vádoltak meg azzal, hogy valamilyen formában részt vettek Amerika top egyetemeinek felvételi bundájában. Felvételi biztosok, iskolai adminisztrátorok, elit egyetemek mentorai és szülők is gyanúba keveredtek, a szülők közt volt Huffman is. A tárgyaláson Felicty bűnösnek vallotta magát, az ítélet pedig a napokban meg is született., melynek értelmében két hetet kell eltöltenie a börtönben az 57 éves színésznőnek. Emellett 30 ezer dollár (közel 9 millió forint) pénzbüntetésre, illetve 250 órányi közhasznú munkára is kötelezték.

Vállalja a felelősséget

Az ügyből jókora perpatvar kerekedett, és sokan úgy vélik ez talán még Felicity karrierjére is pontot tehet. Ami, azért lássuk be igazán nagy kár lenne, hiszen az évek során bebizonyította, hogy jóval többre is képes, minthogy a Született feleségekben Lynette Scavot alakítsa, mely szerepéért egyébként Emma-díjjal is jutalmazták, 2005-ben pedig még Oscarra is jelölték a Transamreica című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő közel egy hónap múlva, október 25-én vonul be a kaliforniai FC Dublin, kifejezetten női rabok számra fenntartott börtönébe, ahol ugyanolyan elbánásban részesül majd, mint bármely más elítélt. Huffmann szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, tudja, hogy nagyot hibázott, rossz döntést hozott és jelen pillanatban csak annyit tud tenni, hogy vállalja a felelősséget és a rá kimért büntetésnek aláveti magát.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva