Lakberendezési kellékek bekuckózós napokra

Másfél hónap még biztosan van a télből, ilyenkor jó még kicsit bekuckózni, főleg, hogy most ennyire fogcsikorgató mínuszokat hozott a január. Így arra gondoltam, hogy összeszedek nektek néhány lakberendezési kelléket, amelyekkel szebbé és komfortosabbá tehetitek a lelketeket és otthonotokat.

A puha, meleg textíliákba kellemes beburkolózni, a meleg színek és a hangulatvilágítás pedig jót tesznek lelkünknek, és melegséggel töltenek el. Ezekhez, ha még egy kellemes illatot is választotok, amely átjárja otthonotokat, akkor ténylegesen teljes lesz a komfort.

1. Puha, meleg textíliák használata

Forrás: szőrös pléd: jysk.hu, színes és zsenília pléd: zarahome.com/hu

De jó is bebújni egy meleg, puha takaró alá, lehet az szőrös, bolyhos vagy puha zsenília anyagból.

Forrás: színes és fehér szőrös párnák: zarahome.com/hu, rojtos, sárga és mintás párnák: vivre.hu

Aki figyeli a munkáimat, tudja, hogy imádom a díszpárnákat, mert nagyon ütős eredményt lehet velük elérni, úgyhogy most sem maradhatnak ki. 🙂 Télen jól esnek a meleg színek, mint például a barna árnyalatai, a mustár sárga, az arany, és persze ezekből is érdemes puha tapintásúakat választani.

Forrás: drapp: moemax.hu, krémszínű: ikea.com/hu, fehér: jysk.hu

Egy pihe-puha birkabőr szőnyeg a lábnak is komfortos érzést ad, de nem csak a padlón lehet használni, nyugodtan rakjátok a kanapéra vagy egy kényelmes fotelba.

2. Egy szépséges bögre

Forrás: vivre.hu

Ki ne szeretne bekuckózni egy jó kis könyvvel, kedvenc újságjával vagy online magazinjával egy kényelmes kanapén, főként, ha közben egy jópofa bögréből kortyolgathatja kedvenc forró italát. Lehet az keleti témájú, feliratos vagy romantikus mintázatú, az se baj, ha sokféle van belőle, és akkor minden nap tudsz az aznapi hangulatodhoz választani egyet.

3. Lakásillatosítók

Ezekből sokféle típus létezik, a spraytől kezdve az illatgyertyán át a katalitikus lámpáig… Most csak párat emelek ki.

Forrás: illatgyertya és pálcás illatosító: zarahome.com/hu/, pot pourri: ikea.com/hu

Illatgyertya: számtalan illatban kaphatóak, csak meggyújtjátok és máris csodás illat lengedezik otthon.

Pálcás illatosító: a nyers fa folyamatosan és hosszan adja le az illatokat, a pálcák mennyiségével lehet szabályozni az illat intenzitását.

Pot pourri: az egyik legismertebb illatosító, ez a szárított, színes növények csodás egyvelege, amely nemcsak hogy illatos, de egy üvegtálba helyezve a tekinteteket is odavonzza.

4. Hangulatvilágítás

Forrás: lámpa: jysk.hu, égősorok: butlers.hu

Használjatok olyan típusú lámpákat, amelyeknek az anyaga lyukacsos, ezek világításkor hangulatos mintákat vetítenek a falra. A kis égősorok használata ünnepi érzést kelt. Nem csak karácsonykor érdemes ezeket használni, hanem akár egész télen is. Az apró kis világító pontok melegséggel töltenek el.

5. Napocskás témájú bútor vagy kiegészítő használata

Forrás: szekrény: vivre.hu, tükör: butlers.hu

Biztos ti is hasonlóan vagytok vele, de én már nagyon vágyom ebben a zord hidegben arra, hogy egy kis napsugár simogassa a bőrömet, persze nem télikabátban. 🙂 Erre ugyan még picit várnunk kell, de addig is az arany szín és nap formájú kiegészítők használatával feldobhatjuk a hangulatunkat otthon is, mint például ezzel a szekrénykével és tükörrel.

Kellemes kuckózást és pihenést Nektek, kitartás, nemsokára itt a tavasz! Ha kérdésetek van, vagy bármiben segíthetek, keressetek bátran a lenti elérhetőségeken :-).

www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest
Összeállította: Kónya Hajnalka, lakberendező
Nyitókép: unplash
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva