Mit hoz Nekünk a Vízöntő energiája?

Az utóbbi években megfigyeltem, hogy a decemberi ünnepek elmúltával, január nagy része és február eleje, számomra mindig az üresség érzését hozza. Kicsit mintha kevesebb lenne a feladat és az energiám is. Képes lennék a kényelmes kanapén kucorogva elmélkedni, olvasgatni az idők végezetéig. Pedig az évnek ez a szakasza rugalmasságot és a megújulás képességének a mindennapokba való beemelését kívánja meg tőlünk.

A Nap január 19-én 21 óra 39 perckor a bak jegyét maga mögött hagyva, belépett a vízöntőbe. A vízöntő és elsődleges uralkodó bolygója az Uránusz azt az erőt szimbolizálja az emberben, amely képessé tesz minket a változtatásokra, és olyan lehetőségek kibontakoztatására, amelyről addig nem is álmodtunk. Ezért a felfedezőket, kutatókat, forradalmárokat, hagyományosan a vízöntőhöz rendelik. Ez a lélekrészünk olyan fogalmakkal tudja azonosítani magát, mint az érzelemmentes részvétel, objektivitás, igazságosság, egyenjogúság. Levegős jegy, így inkább az ideák világában él, mint a konkrét hétköznapi valóságban. Jele utal az elektromos, felkavaró minőségre is, ami magában hordja az aktivitást és az eszmét is. Keresi az újat, a szokatlant, ami felrobbantja a normát, az ellenkezőjét teszi annak, amit várnak tőle. Célja, egy jobb és igazságosabb világ, eleget tenni ideáljainak és mindannak amit belső igazságként tapasztal meg. A vízöntő jegy szülötte a legnagyobb igazságokat tudja, és vágja azt bárki fejéhez. Mindig kész segíteni, ám általában előbb segít másoknak, mint otthon.

Megbízható, kitartó és kíváncsi, sokoldalú, kreatív. Nem az a barát, aki gyakran felhív, de mikor szükséged van rá, akkor ott van.

Mindenben a különlegességet keresi, nem hajlandó megelégedni az átlagossal. Általában mást tart fontosnak, mint a többi jegy, más gondolatmenet mentén halad, öltözködésében is különc, de neki jól áll. Jó diplomáciai érzékkel megáldott, szívesen foglalkozik világnézeti kérdésekkel. Még a legszorosabb emberi kapcsolataiban is van egy kis távolságtartás. Könnyen indulatba jön, de hamar megbocsájt, nagy érzelmi hullámzások jellemzik. Szereti meglepni az embereket, a szerelemben is keresi a változatosságot. Kiszámíthatatlan, időnként ideges, gyakran elunja magát, robbanékony. Alacsonyabb megélésnél lehet nyugtalan, szeszélyes, azt hiszi, hogy bármit megtehet.

A vízöntő ösztönzi az eredetiséget, a sokoldalúságot és a függetlenséget, erősíti a különcséget és a lázadó szellemet. A horoszkópban mutatja a szabadságvágyat, a kreatív értelem helyét, és minőségét. Azokat a területeket ahol függetlenné szeretnénk válni, itt tudjuk a leghamarabb megszegni az ígéreteinket, ez hozza a legnagyobb meglepetéseket és egyedi megoldásokra késztet. A szellem, az intellektus az ismeret kerül előtérbe.

Az ég azt üzeni: nézz körül az életedben. Ne félj, ne aggódj, inkább csak körültekintően figyelj. Légy tudatos és fogadd el, hogy minden, ami körülötted van az tanítás, ami a fejlődésedet és a világunk megújulását szolgálja.

Óvatos visszafogottságra és szeretetteljes megfigyelésre van szükség. Amit korábban biztosnak, stabilnak hittünk az megmozdult és változik. Légy türelmes és bízz magadban. Találd meg a helyedet térben és időben. Kapcsolatba léphetünk énünk szellemi és sprirituális részével. Jó időben jó helyen tenni a dolgunkat, ez a legfontosabb és emellett figyelni arra, hogy saját magunkért vállaljuk a felelősséget. Amíg nem ismered a saját erődet és annak határait, ne csinálj olyat, amivel túlfeszíted azt a bizonyos húrt. Most könnyen előfordulhatnak áramütések, balesetek. Ha rohanás közben azt érzed, hogy ezen a lámpán még átférnél, inkább lépj a fékre és válaszd a biztonságot, mert érhetnek kellemetlen meglepetések, hirtelen bekövező váratlan események. Sok most a kimozdító erő, amit komolysággal és higgadt türelemmel kell kezelni. Reflektorfényben a család, otthon terület, a belső otthon és a gyökerek. Az alapenergiák tekintetében a föld és a levegő van túlsúlyban, azonban úgy tűnik, ezt nem tudjuk maradéktalanul megélni és továbbra is érezhetjük talajvesztettnek magunkat. Segíthet, ha földszíneket viselünk, sokat sétálunk, kimozdulunk a természetbe és szellőztetünk. Fontos az élet anyagi, fizikai oldala és a megfontoltság. Figyeljünk a megérzéseinkre. Folyamatainkban a kezdő és a befejező fázishoz elegendő energiát kapunk, de a köztes időben megfigyelhető lesz egyfajta hiányállapot. Ekkor ne csüggedjünk, fogadjuk el, hogy a megvalósításnak ezen szakaszába, sokkal több erőt kell beletennünk. Ebben az évben a vízöntő havában javarészt magunkkal kell foglalkoznunk, befelé figyelnünk, de nem magányos időszak.

Feladatok jöhetnek az önérvényesítés, célok meghatározása, tanulás és információszerzés, szeretet, szerelem, hit, hitetlenség, szellemi tanulmányok, spiritualitás és a régi sérelmek, traumák feldolgozásával kapcsolatban.

Céljaink elérésében segítségünkre lehet, ha megőrizzük szellemi rugalmasságunkat. Érdemes esetleg olyan szellemi közösségeket keresni az internet világában, amire eddig nem figyeltünk vagy nem jutott időnk, mert ebben az időszakban szerezhetünk a továbblépésünket segítő új információkat ilyen területről. Amellett, hogy bőven hoz feladatokat a hónap, megoldásokat is kínál, könnyen lelkesedhetünk új dolgokért.

A vízöntő hava február 18-án ér véget, amikor a Nap 11 óra 43 perckor belép a halak jegyébe, amivel egy sokkal kifelé fordulóbb időszak köszönt ránk, ahol a fókusz önmagunkról a körülöttünk lévőkre helyeződik át.

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva