Minták és színek otthonodba nyárra

Nyáron bevállalósabbak vagyunk a színekkel, ilyenkor érdemes kicsit jobban vagánykodni és kipróbálni különféle mintákat és színeket összepárosítva. Vannak akik nem szeretik a sok színt maguk körül, inkább a tuti biztos natúr színekkel rendezik be otthonukat. Nincs ezzel baj, bízom benne azért most kedvet csinálok nekik is, hogy kipróbáljanak valami mást :-).

A színek használata terápiaként is felfogható, mindegyiknek megvan a maga jelentése, hogy mikor és melyik helyiségben használjuk. Ha nem szeretnél túl erős színeket magad körül, akkor próbálkozz a pasztell színek kombinációjával először, amelyek most egyébként is nagyon divatosak.

Nézzünk példákat a színekre

Abszolút nyári szín a kék, a tenger azúrkékjéről nem is beszélve.

Fehér és krém színnel kombinálva teljes mértékben tengerparti hangulatot kölcsönöz. Legyen az a terasz vagy a hálószoba, bárhol megállja a helyét.

Forrás: H&M Home
Forrás: H&M Home

A sárga az a szín, amely minden évszakban szuper jól megfelel, csak télen ajánlottabb a melegebb árnyalatait használni (pl. okkersárga, mustár sárga), nyáron viszont a citromsárga is nagyszerű választás lehet, gondoljunk csak a hűsítő citromra.

Ha világoskékkel párosítod hűvösebb hatást érhetsz el, haa  napsárgát bordóval, akkor pedig igen tüzes lesz a hangulat, érdemes a hálószobában kipróbálni :-).

Forrás: Bonami.hu

A lila nagyon nőies, erőteljes, fejedelmi szín, eleganciát sugároz, főként ha arany kiegészítőkkel kombinálod. Egy bársony puff koronát tehet az „i”-re otthonodban, főként ha lila.

Forrás: Bonami.hu

Jöjjenek a minták

Nézd ezeket a cuki apró virágmintákat, pasztell színekben szuper nyáriasak.

Forrás: Bonami.hu

Példa a nagyméretű virág mintára és a színkavalkádra, mégis mennyire jól néz ki ez a sok szín együtt. Érdemes színes, friss virágokkal is dekorálni a helyiségeket, mert nagyon feldobják az összhatást.

Forrás: Bonami.hu

Bátran keverd a mintákat is, mert ettől lesz igazán vagány és otthonos egy lakás. Erre is mutatok néhány példát. Látszik, hogy a virágminta a csíkossal is jól mutat, a levélminta pedig a geometrikus mintákkal.

Forrás: Bonami.hu

Csíkos és virágos minták kombinációja a teraszon kék-fehérben:

Forrás: Bonami.hu

Étkezésnél használhatsz színes különféle mintázatú kerámiákat, nagyon szépek együtt és a sok színes zöldséggel is gyümölccsel is.

Forrás: Bonami.hu

A kék-fehér mintás tányérok is imádni valóak.

Forrás: H&M Home

Remélem kedvet csináltam ahhoz, hogy kipróbálj néhány színt és mintát idén nyáron. Nem könnyű a színeket és a mintákat összepárosítani, ha úgy érzed Neked ez nem megy és elakadtál, tudd, hogy szívesen segítek, bátran keress meg lenti elérhetőségeimen :-)!

Csodás, pihenős, színekkel teli nyarat kívánok!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.