Napszemüveglencse, amilyet még nem láttál

Ahogy évtizedek óta újra és újra, a Ray-Ban ismét bátran belevág az ismeretlenbe. Kiolthatatlan kíváncsiságának eredményeként a márka feje tetejére állítja a szemüvegekről alkotott elképzeléseinket, és négy jól ismert uniszex napszemüveg keretét teljesen homorú lencsékkel mutatja be. A Reverse névre keresztelt kollekció kampányának arca Vittoria Ceretti olasz szupermodell.

A tökéletes mérnöki tervezésnek és innovatív gyártástechnológiának köszönhetően a lencsék a hagyományos konvex helyett konkáv ívet kaptak, miközben nem veszítettek eddigi precíz optikai tulajdonságaikból.  

A magas minőségű tükröződésgátló kezelés eredményeként a lencsék 70%-kal csökkentik a szem számára legérzékenyebb hullámhosszok visszatükröződését. Az új lencsék négy ikonikus modellben debütálnak, így fordítva át a klasszikus dizájnt az avantgárd világába.

„Ray-Ban Reverse kollekciónk valódi forradalmár a szemüvegiparban. A lencsék megtervezéséhez alkalmazott új, szabadalmazott technológiák komoly adatelemzésen alapulnak, így jöhetett létre a lencsék konkáv formája. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kihívások elé állítsuk magunkat és újragondoljuk, mit tehet a szemüvegipar a felhasználókért” – nyilatkozta a kollekcióról Federico Buffa, az EssilorLuxottica kutatás-fejlesztési igazgató. 

Az ergonomikus kialakítású, univerzális keretekkel a Ray-Ban Reverse Aviator, Wayfarer, Caravan és Boyfriend modellek finoman követik az állívet, hogy a lehető legtökéletesebben illeszkedjenek és harmonizáljanak minden arcformához.

Bolygónk védelmét szem előtt tartva a kollekció olyan alternatív anyagok felhasználásával készült, mint a bioalapú nejlonlencsék, bioalapú acetátkeretek és a 100%-ban újrahasznosított csomagolás, kártya és törlőkendő. 

„A legkedveltebb szemüvegmárkaként továbbra is igyekszünk kiaknázni a pozíciónk adta lehetőségeket, miközben az innováció és a technológia eredményeivel gazdagítjuk a már jól ismert, klasszikus modelljeinket” – mondja Francesco Loit, marketingigazgató az EssilorLuxotticánál. 

A Ray-Ban Reverse kollekció modelljei május közepétől megvásárolhatóak az Optic World Exclusive üzletekben.

Ray-Ban Reverse Aviator SUN RBR0101S

Az eredetileg amerikai pilótáknak tervezett modell 1937 óta valódi szárnyalásba kezdett és jellegzetességeivel meghódította a világot. A stílusa, minősége és kényelme miatt kedveltté vált modell ezúttal úttörő konkáv lencsékkel tér vissza, kiegészítve az arc vonásait. Azontúl, hogy elérhető klasszikus lencsékkel is, arany- és ezüstváltozatban, a Reverse Aviator további meghökkentő kombinációkkal jelentkezik, antracit, rózsaarany és fekete kerettel, választható színátmenetes vagy egyszínű lencsékkel.

Ray-Ban Reverse Wayfarer SUN RBR0502S

Számtalan kulturális megmozdulás kiegészítőjeként, a 60-as évek rockforradalmaitól kezdve a 90-es évek hip-hop kultúrájáig az eredeti Wayfarer a fiatalkori lázadások megtestesülése. Ez az összetéveszthetetlen sziluett megújult éllel tér vissza, a fordított, konkáv lencse pedig lágyan emeli ki a klasszikus négyzetformát. Választható visszafogott fekete színben klasszikus lencsékkel vagy többféle átlátszó kerettel. A játékos palettában a grafitszürke, sötétkéke és barna keret olyan meghökkentő ellentétes színpárokkal rendelkező, átlátszó vagy színezett tükrös lencsékkel is kombinálható, mint a piros és zöld, a narancssárga és a kék.

Ray-Ban Reverse Caravan SUN RBR0102S

1957 óta a színen, a Caravan áramvonalas sziluettjével eredetileg a klasszikus pilótaszemüveg evolúciójaként született meg. A vadiúj konkáv lencsék finom ívével a modell a jövő, a mindenség, a másik világ felé tekintenek. A Reverse Caravan elérhető klasszikus arany- és ezüstszínekben, de frissebb változatokban is, ezüst-, rózsaarany, antracit- vagy fekete színű kereteket színátmenetes, festett vagy tükrös lencsékkel kombinálva.

Ray-Ban Reverse Boyfriend SUN RBR0501S

A hétköznapi stílust sugárzó Boyfriend laza túlméretezett sziluettjével egyensúlyt teremt a lágyan ívelt tégl  alap keret és a keret lapos felső része között. Az új, úttörő konkáv lencsékkel a modell rendhagyó megjelenéssel bír, amely elérhető klasszikus feketében vagy többféle átlátszó színvariációban. Választható letisztult sötétkék, barna és sötétszürke árnyalatokban, vagy merészebb kétszínű barna-kék kerettel, festett, tükrös vagy színátmenetes lencsékkel megkoronázva.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.