Nyilas: az optimizmus és a szellemi látókör kitágításának jegye

A Nap 2021. november 22-én 3:34-kor lép a nyilas optimista, lelkesedő és lelkesítő, tüzes jegyébe, melynek témája a megélt dolgok áttekintése, a lét értelme, és célja, hitrendszerek, világnézet, és a személyes etika.

Akinek a nyilas jegy hangsúlyos a képletében, az jövőorientált, optimista, kíváncsi és örül az életnek. Nyitott, békés, szeret utazni, vállalkozó kedvű. Erős benne a függetlenség és a szabadságvágy. Lelkes és lelkesítő, nagyvonalú. Nagyon akar, de néha fogalma sincs, hogy mit. Változékony hangulatú, jó alkalmazkodó képességű, intellektuális beállítottságú, sokoldalú, de rendkívül nyugtalan. Mindig van benne egy pezsgés, hirtelen kirohanásai lehetnek. Képes túllépni a problémákon, időnként lelkesedése szalmaláng. Fő motivációja, hogy keresi az élet értelmét. Intuitív, romantikus és fantáziadús, derűs és szórakoztató, szociális, nyíltszívű, tud ironikus is lenni. Hamar megunja a dolgokat. Amit nagyon rosszul visel az a rutin és a monotónia. Ötletes, néha elrugaszkodott a földi valóságtól, született színész. Gyors, kicsit megbízhatatlan, rebellis, ellenálló, hajlamos a túlzásokra. Vagy csinál valamit, vagy nem.

A nyilas mottója: nincs probléma, csak megoldás. Csapdája lehet, hogy látszólag mindig jól van. Nagy igazságérzet jellemzi, inkább a gondolataival küzd, mint ököllel. Sosem pusztít értelmetlenül. Vitában nagyképűvé válhat. Csak a valódi tekintélyt tiszteli.

Valamiben mindig vezetni akarja az embereket, szívesen segít másoknak. Sokszor olyat is megígér, amit nem tud betartani. Képes tartalom nélkül is beszélni és nagyjából bármit meg tud tanítani bárkinek. Amiről egy kicsit tud valamit, azt elő tudja úgy adni, mintha mindent tudna róla, életművész, élvezi az élet örömeit. Aljasságra még alacsony megélésnél sem képes, de csaló szélhámos lehet belőle.

Jó társasági ember, jó a humorérzéke. Szeretteiért, barátaiért sokat megtesz, könnyen túlvállalja magát, nehezen tud koncentrálni. Törekszik a békére és a nyugalomra, mindenhova szeret utazni, de leginkább jó messzire.

Jupiter
Forrás: Hphotostudio / pixabay.com

A nyilas uralkodója a Jupiter a bőség és a gyarapodás bolygója. Hozzá tartozik a siker, a bizalom, az elfogadás, a mértéktelenség, minden, ami terjeszkedés. A bölcsesség, hit, remény, belátás, elfogadás. Születési képletben a Jupiter helye megmutatja, hogy hol érezzük magunkat gazdagnak, jelzi hol kapunk segítséget, és azt, ahol leginkább elfogadjuk.

Az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni ebben az időszakban:

  • Milyen hitem, filozófiám és nézetem van az életről?
  • Isten jóindulatú, jóságos vagy büntető?
  • Mennyi bizalmam van az életben?
  • Optimista bizakodó vagy félős és bizonytalan vagyok? Van önbizalmam?
  • Milyen elvárásaim vannak a jövőre nézve?
  • Mely területeken mekkora szabadságra van szükségem? Mit tartok a lehető legjobbnak az életben?
  • Mit jelent életemben a boldogság?

Az időszak kezdetére állított horoszkóp alapján a következő hetekben fontos, hogy aktívak maradjunk, amennyire lehet. A levegő energia mutat kibillenést, amit egyensúlyba hozhatunk, ha fehér színt viselünk, sokat sétálunk és szellőztetünk, ételek közül a bab, lencse segít.

Szellemileg élénkebbek lehetünk, jó időszak lehet tanulásra, elemzésre. Könnyebben mehet a gyakorlatias gondolkodás. Erős hangulati ingadozások lehetnek, szélsőséges érzelmi állapotokkal. Előfordulhat, hogy konfliktuskeresővé válunk, könnyen lehetünk csökönyösek, sértők és szurkálódók.

A Merkúr és a Szaturnusz segítő állása a tiszta, logikus, értelmes struktúrákban való gondolkodást segíti. Érdemes foglalkozni kicsit a hosszú távú terveinkkel. Gondoljuk végig lehetőségeinket, vágyainkat, céljainkat és tervezzük meg a következő időszakot.

A Jupiter és a Plútó harmonikus állása lelki és szellemi átalakító és megújuló képességünket erősíti, ami gyógyító erejű. Érzéket ébreszt minden rejtett és mély dologhoz.

A Merkúr és a Jupiter quadrát szögkapcsolata megjelenhet meggondolatlanságban, arroganciában. Saját gondolatainkkal szembeni teljesen kritikátlanságban.

Ezekben a hetekben, főleg önmagunkkal, belső otthonunkkal foglalkozzunk. Válaszainkat belül keressük, figyeljünk befelé, meditáljunk, vonuljunk kicsit vissza.

A Nap 2021. december 21-én 16:59-kor lép a bak a fegyelem, a korlátozás, az általános mértékek, az objektivitás és a célkitűzés jegyébe.

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.