Bronzérmes lett az olimpiai bajnok váltó Debrecenben

Tegnap véget ért a debreceni Olimpiai Kvalifikációs Rövidpályás Világkupa: az utolsó nap nem volt túl szerencsés a magyar szempontból. Liu Shaoangot 1000 méteren sárgalappal büntették, miután elődöntő futamában két megmozdulása is büntetőt ért, ezzel a teljes mezőny legvégére sorolták.

Liu Shaolin Sándort is kizárták az elődöntőben, bár ő azt nyilatkozta: igazságtalannak érzi a döntést, ráadásul az idősebb Liu-fivér az immár szintén olimpiai programban szereplő vegyes váltóban egy elszakadt és jégre esett láncban elesett, és megütötte magát, így biztos érmes helyről esett ki a váltó. Az esés miatt nem lépett jégre a férfi váltó döntőjében sem, amely végül bronzéremmel zárt.
Összességében véve azonban sikeres versenyt zárt a válogatott. Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása előtt a férfiaknál távonként 3-3, nőknél 2-2 kvótára van kilátás, a férfi és a vegyes váltó 2. helyen áll a rangsorban. A női váltónál viszont rezeg a léc: 8 nemzet kvalifikál, és jelenleg a 10. helyen áll a magyar csapat, nem sokkal lemaradva a japánok és a franciák mögött, így egy jó szerepléssel az utolsó, dodrechti állomáson, Hollandiában a 8., kvalifikációt érő hely elcsíphető lehet.