Őszi/téli lakberendezési trendek 2022/2023

Egy általában kedvelt témával jelentkezem most, amely az én szívemnek is fontos, mivel mint lakberendező mindig lelkesen figyelem az aktuális trendeket. Az idei szezonban sok minden maradt, de vannak újdonságok is, és ne felejtsük el, hogy a divat és a lakberendezés trendjei sokszor egy szálon futnak össze. Kiemelek pár lakberendezési témát, amely idén ősszel és télen szembejöhet velünk.

Színek

Ami szembetűnő számomra, hogy a neutrális színek mellett az erőteljes, élénk színek nagyon is jelen vannak: a zöld és a kék árnyalatai, a lila, a fukszia, a sárga, a narancs, a rozsdabarna. A smaragdzöld is divatos szín idén.

Egy példa, hogy sárgában melyik árnyalat a menő most, de a többi szín is divatos idén.

Fotó: H&M Home

A zöld mindenhol ott van, főként erőteljesebb, sötét árnyalataiban, valamint az élő zöld növények nagy mennyiségben jelennek meg.

Fotó: H&M Home
Fotó: Bonami.hu (bal és középső kép), H&M Home (jobb szélső kép)

A rozsdabarna főként bútorszövet vagy textíliák és dekorációk formájában jelenik meg.

Fotó: H&M Home

Kockaminta

Mintában az elhanyagolt kocka népszerű lett, főként a sakkmintát említeném meg újdonságként.

Fotó: H&M Home

Lekerekített formák

Ez a trend jó ideje tart, főként a bútorok tekintetében, de belsőépítészeti elemként is megjelent, például kerek gipszkarton megoldások formájában is.

Fotó: H&M Home (bal és középső kép), Bonami.hu (jobb szélső kép)

Tapéta

Egy jól megválasztott tapéta egy helyiség éke lehet. Többszínű tapéta esetében még látványosabb, ha az adott színek visszaköszönnek a textíliákon vagy egy-egy bútoron, így egységet adva otthonodnak.

Fotó: Bonami.hu

Üveg és kerámia

Az üveg, mint anyag nagyon népszerű, nem csak dekoráció és pohár formájában képzeljük el, hanem belsőépítészeti elemként, például tér elválasztásra. Átlátszó és színezett verzióban is használhatjuk. Az üveg lámpák is nagyon népszerűek.

Az üveg és kerámia dekorációknál, lámpáknál minél különlegesebb a formájuk annál jobb.

Fotó: H&M Home (bal és középső kép), Bonami.hu (jobb szélső kép)

Remélem tetszett a túra a trendek világában. Az a javaslatom, hogy csak azt használd otthon ami úgy érzed belefér, nem kell minden divatirányzatot feltétlenül követni.

Ha tanácstalan vagy, hogy milyen otthon lenne jó Neked, nagyon szívesen segítek, keress bátran elérhetőségeimen. Szépséges hétvégét és csodás őszi heteket kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.