Egy újabb tejmentes, „túrós” recepttel érkeztünk mára. Ez karácsonykor is rendkívül mutatós és isteni finom. Arról nem is szólva, hogy paleo, diétás és fitt is lesz, hiszen 100%-ban tojásfehérjét tartalmazó ToTu termékkel készül, így nem tartalmaz laktózt és tejfehérjét, szénhidrátot és zsírt sem. Igazi “mentes” édesség!
Hozzávalók (Kb 15×20 cm-es formához)
A tésztához:
- 12 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg eritrit
- 1 tojássárgája
- 2 dkg totu krém extra
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 40 dkg totu
- 10 dkg totukrém extra
- 2 tojássárgája
- 3 dkg búzadara
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 6 dkg eritrit
- 1 tojásfehérje habbá verve
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 2-3 evőkanál eritrit
- baracklekvár
Elkészítés
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totukrémet és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Ezután kinyújtjuk a tésztát kb. ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük. 180°C-on 15 perc alatt elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a totus részt.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a totukrém extrát, búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre. Közben elkészítjük habot a Rákóczi totus tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nejlon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre, akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab. Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.
További totus recetek itt.