Skorpió: egy gyakran félreértett és előítéletekkel fogadott jegy

A Nap 2021. október 23-án 6:58-kor lép a Skorpió mély érzésű, szenvedélyes, intenzív jegyébe, melynek célja a halál szellemi legyőzése. Tanulási feladata, hogy megtapasztalja a tehetetlenségét az élet áramlásával szemben. Meg kell ismernie a határait és szétfeszíteni azokat.

Akinek a Skorpió jegy domináns a születési képletében, az általában nem ismeri a középutat, szélsőségek jellemzik, hajlamos a maximalizmusra. Mikor a lélek a Skorpió énállapotában van, vonzódik mindenhez ami okkult, ami  a halállal kapcsolatos. Nehezen kezelhető, erős akaratú, makacs és határt próbáló. Erőszakkal csak látszat eredményt lehet elérni nála.

A Skorpió a szélsőségek jegye. Soha nem középszerű, vagy a legrosszabb vagy a legjobb. Nagy mélységek és nagy magasságok jellemzik. Folyamatait egyedül járja végig, úgy érzi, senki nem tud rajta segíteni.

Faggatni nem érdemes. Érzékeny, zárkózott, nehezen kiismerhető, könnyen válik haragossá és pusztítóvá. Fontos számára az alvás és az álomélet, sokszor itt éli meg magát. Felébredés után nagyon lassan tér magához. A Skorpióhoz nagyon nagy kulcs, hogy nyugalommal és szeretettel álljunk hozzá, ha megöleljük, ha nem szentbeszédeket tartunk, hanem érzelmeinkkel közeledünk felé, az előrevivő. Mikor dühös, meg kell várni, hogy lehiggadjon. Amíg a tomboló fázisban van, addig békén kell hagyni. Alapvetően nem akar egyedül maradni, ezzel nem szabad büntetni. Tevékenységeibe nagyon belemerül, és nem szereti, ha megzavarják, szinte kiborul, ha kizökkentik.

Gyakorlatias jegy, szereti a jólétet. Tart a nyilvánosságtól és a bírálattól, fontos számára az elismerés és a hízelgés. Büszke, akár nagyképűségig is. Mindig a saját útját járja, nem szereti, ha rákényszerítenek dolgokat. Sokoldalú, kitartó és tevékeny, mély érzésű, szenvedélyes és intenzív, drasztikus, szívós, erős az önuralma, jól bírja a fájdalmat. Általában félnek tőle az emberek, jellemben és akaratban is kemény.

Állandó harc működik benne a külvilág hatásaival szemben és ez folyamatos átalakulásban tartja, igazi főnixmadár. Ezzel az energiával felégeti magát, majd hamvaiból újjászületik. Vonzódik az élethez és a halálhoz, az a programja, hogy a krízis jó, mert az hozza el számára a katarzisokat, amikre alapvetően szüksége van. Hajthatatlan, ha valamit akar, akkor mindenáron küzd érte és a saját magának és a másoknak okozott nehézségek sem érdeklik. Akár másokon is átgázol, hogy célját elérje. Bosszúállóvá és merevvé válhat, gyakran provokatív és kényszerítő. Erős határok kellenek neki, mert addig megy, amíg engedjük és ha nem érzi, hogy hol a határ akkor mindig tovább megy. Megfigyeli, hogy bírjuk-e és ha igen, akkor tovább feszíti azt a bizonyos húrt. Nem bírja, ha nem ő irányít. Makaccsá és erőszakossá válhat. Mikor figyelmeztetik rá, hogy mit csinált, akkor nem is érti, hogy a másik miről beszél. Szeret vitázni, gúnyos intenzív támadásai vannak, időnként szadisztikus vonulattal és képes hátba is támadni. Krízisidőszakban akár a depresszióig is elmehet. Jók a megérzései, információit magasabb szférákból szedi és látja a másik gyenge pontját. Gyakran okoz problémát, hogy a saját elképzeléséhez próbálja igazítani a valóságot. Nagy munkabírású, jó intuíciója és életszimata alkalmassá teszi nyomozói munkára, de sok közöttük a pszichológus, a kórboncnok, a kutató. Minden ami színházzal, drámával vagy szenvedéllyel, szexualitással kapcsolatos.

Fotó: TheSpaceway / pixabay.com

A Skorpió uralkodó bolygója a Plútó, erőteréhez tartozik az átalakulás, radikális változások, a szenvedély, a teremtő és romboló erő, a születés és a halál, az újjászületés, a hatalom és válság. Az átalakulás, a változás, a megújulás, kapcsolatban áll a halállal, a tudatalattival. Erőt adhat az akadályok leküzdéséhez, ugyanakkor ravasszá, kritikussá, kegyetlenné, titokzatoskodóvá tehet. Asztrológiai képletünkben mutatja a mély belső energiáink, hatalmi törekvéseink helyét. Hatására alakul ki az ember regenerálódó képessége, erőszakra való hajlama, vakmerősége és pusztító képessége.

A november 22-ig tartó időszakban az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni:

  • Mely területeken van nagyon szilárd elképzelésem arról, hogy milyennek kell lennie valaminek és milyennek nem?
  • Hol vagyok a legkevésbé alkalmazkodó és változásra hajlandó?
  • Az életem mely területein éltem meg eddig a legerősebb változásokat, átalakulásokat és hogyan változott meg a szemléletem?
  • Milyen a viszonyom a pusztuláshoz és a halálhoz?
  • Milyen reakciókat váltanak ki belőlem az erjedési és rothadási folyamatok?

Az időszakra állított horoszkóp olyan energiákat mutat, ami hozhat heves, tüzes viselkedést, vagy depressziót, letörtséget, összetűzést a környezetünkkel. Bizonyos körülmények között önpusztító tendencia is megjelenhet. Ezt az energiának a pozitív megélése, ha akaratunkat világosan kifejezzük és véghez is visszük. Gondoskodunk magunkról és nem mástól várjuk, hogy cselekedjen helyettünk. Szexualitásban megjelenhetnek hatalmi harcok, amik gyakran tudat alatt működnek. Tudattalanul szadizmus, tudatosan tartózkodás, félelem az erőszaktól. Az időszak megerősítő színei a vörös, fekete, vérpiros, zöld.

A folyamataink elkezdéséhez és befejezéséhez is kapunk elegendő energiát, azonban a kezdő fázist követően jöhet egy csüggedés. Érdemes kitartani és átlendülni a holtponton, mert ha ez sikerül szárnyra kapunk.

Feladatok jöhetnek az önkibontakoztatással, önérvényesítéssel kapcsolatban, az érzelmeink nyílt felvállalásával és régi sérelmek elengedésével. Kitűnő időszak terápiára. A levegő és a vízenergia felhasználása lesz kicsit felborulva ebben az időszakban, ezért érdemes az érzelmeinkről beszélni, de harmonizáló lehet, ha párologtatunk, sokat szellőztetünk és sétálunk. Színekben a kék és fehér segít, az ételekből válasszunk a levegő energia erősítéséhez olyat, ami szelet csinál például babot, káposztát.

Érdemes átgondolni, hogy miket szeretnénk átrendezni, átalakítani az életünkben. A Skorpió energiaterébe tartozik a dráma és a színház, így ennek az energiának pozitív megélése lehet, ha betervezzük egy-egy darab megnézését.

Figyeljünk oda, hogy mennyire vagyunk kényszerítőek másokkal és magunkkal kapcsolatban. Ne lepődjünk meg, ha esetleg az alvási szokásaink változnak ebben az időszakban. Előfordulhat, hogy több alvásra lesz szükség, jöhetnek intenzívebb álmok. Érdemes naplót vezetni, ha esetleg mélyebb összefüggéseket keresünk. Hallgassunk a megérzéseinkre, melyek felerősödhetnek ebben a pár hétben.

A Nap 2021. november 22-én 3:34-kor lép a Nyilas optimista, lelkesedő és lelkesítő, tüzes jegyébe, melynek témája a megélt dolgok áttekintése, a lét értelme, és célja, hitrendszerek, világnézet, és a személyes etika.

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.