Te is hallottad már? Vegán kollekció a H&M-nél!

A ruhák azoknak a modern városlakóknak készültek, akik észrevétlenül váltogatják a késő esti bulizást és a nappali túrázást. A női és a férfi kollekció egyetlen darabja sem tartalmaz olyan anyagot, amelynek rostjai állati eredetűek. 

Az első H&M Innovation Stories 2021 tavaszán került bemutatásra, és olyan kollekciók sorozatát foglalta magába, amelyek a divatiparban használatos fenntartható anyagok, technológiák és gyártási folyamatok népszerűsítésére fókuszálnak. A kollekciók tematikája eltérő. Az első, a “Science Story” kivágott dizájnú, fenntartható ruhákat vonultatott fel, melyeken nagy címkéken volt látható a termék anyagáról és előállításáról szóló információ. A második kollekció, a “Colour Story” az anyagok színezésének környezetbarát módjait mutatta be. A harmadik pedig a “Co-Exist Story” az állatbarát divat és állati eredetű textilek alternatívái köré épült.

“A H&M-nél 1947 óta szőrmementesek vagyunk és az utóbbi években elkezdtük felfedezni a növényi alapú alternatívákat a bőr pótlására, de szerettük volna még nagyobb kihívás elé állítani magunkat, és egy olyan kollekciót létrehozni, amely teljesen állati eredetű anyagoktól mentes. A múzsánk egy városi nő, aki élvezi a bulikat, éttermeket és éjszakai klubokat, ugyanakkor szívesen kapja fel a gumicsizmáját és megy ki a szabadba, ha megnyugvásra vágyik” – mondta a kollekcióról Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatívtanácsadója.

A “Co-Exist Story” kollekció középpontjában az állatbarát divat áll. Az innovatív, állati eredetű anyagokat helyettesítő, fenntarthatóbb forrásból származó szövetek az extrém volumennel kombinálva, valamint a ’90-es éveket idéző, mégis előremutató divatot a funkcionalitással mixelve bemutató darabok rendkívüli megjelenést nyújtanak. A kollekció sminktermékait is a The Vegan Society hitelesítette – erre most került sor először a H&M-nél.

Fotók: H&M

Mindemellett a gyerekek számára is van miből válogatni. Ezeket a termékeket a fiatal, természetkedvelő felfedezőknek hozták létre a kollekció állatbarát elveit figyelembe véve. A tervezéskor inspirációul szolgált a vibráló deszkás közösség a kifejező és játékos dizájnokkal, túlméretezett sziluettekkel és a figyelemfelkeltő színekkel, mintákkal. Minden termék rendelkezik a PETA által jóváhagyott vegán tanúsítvánnyal, amely azt jelenti, hogy megfelelnek a PETA által meghatározott, a vegán termékekre vonatkozó követelményeknek.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.