Tekerjük körbe a Tisza-tavat!

womagic_tisza_tavi_kerékpárut

Átadásra került Magyarország legnagyobb mesterséges tava, a Tisza-tó körüli kerékpárút.  A Tiszafüred és Poroszló közötti 6.5 km hosszúságú szakasz, mely a 33-as számú főút mellett fut, 3.1 milliárd forintba került. A 2.5 méter széles utat szilád szegélykorlát választja el az úttesttől, biztosítva a kerékpárosok biztonságát, ezen felül 4 híd épült meg a fejlesztés részeként.

womagic_tisza_tavi_kerékpárut

Az átadó ünnepség során Palkovics István, Innovációs és Technológia Minisztériumot vezető miniszter elmondta, hogy a fejlesztés összhangban van a turizmus céljaival, illeszkedik a táj szépségébe és a természetes környezetbe. Az eseményen felszólalt Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos, aki elmondta, hogy a Tisza-tavi kerékpárút minden település számára fontos Heves megyében és a környező megyékben egyaránt, segítve ezzel a régiót, hogy kerékpárturizmus népszerű célpontjai legyenek. Két nemzetközi kerékpár útvonal találkozik a Tisza-tónál és várhatóan az új útszakasz elkészültével a kerékpárosok száma a duplájára, közel 100 000 főre emelkedik 2021-re.

A kerékpáros infrastruktúra 2030-ra eléri majd a 15 000 kilométert

A jelenleg használható 9000 kilométer hosszúságú kerékpárutak közül  4000km független kerékpárút vagy séta-, és kerékpárút. 2014-2020 között jelentős fejlesztések történtek hazai és Európai Uniós támogatásból, összesen több mint 200 milliárd forint értékben. Palkovics elmondta, hogy a jelenleg meglévő hálózat a közeljövőben

további 200 kilométer új független kerékpárúttal lesz  meghosszabbítva, a teljes kerékpárút hálózat 2030-ra megközelíti a 15000 kilométert.

A folyamatban lévő fejlesztések részeként említette a balatoni kerékpárút felújítását, a Budapest-Balaton kerékpáros kapcsolat megépítését és az Eger-Egeszalók közötti kerékpárutat.

Kerékpárokat elő, és a hétvégén célozzuk meg a Tisza-tavat!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.