Tippek a trendhez – Hogyan viseljük 2021 divatszíneit?

Az erő és a remény szimbóluma, így magyarázta a Pantone intézet az Ultimate szürke és az Illuminating fantázianevű sárga szín együttes kiválasztását. Kedves olvasó, ha követed a cikkeimet a Womagic hasábjain, talán már tudod, hogy a stílust többre értékelem a divatnál. Most mégis abban szeretnék segíteni neked, hogy az idei trend legmeghatározóbb színeit minél nagyobb biztonsággal alkalmazd a mindennapokban. Miért tartom fontosnak? Mert az összes divatmárka figyelemmel kíséri az év Pantone színeit, így jó eséllyel találkozhatunk velük a boltokban.

Előre bocsátanám, hogy a boltok kínálatában nem csak a meghatározott szürke és sárga szerepel, hanem azok különböző tónusai. Így miközben nő a mozgásterünk, bizonytalanságunk is egyre nagyobb. Ezért most évszaktípusokra lebontva taglalom majd a szürkék és a sárgák ideális színkombinációit.

Az Ultimate szürke

Az Ultimate grey leginkább a Nyár típusok színe, de a Tél típusok is könnyen beépíthetik szettjeikbe ezüstös verzióban vagy egy-egy erősebb színnel, esetleg feketével párosítva.

Forrás: pinterest.com

Illuminating sárga

Ez a finom napsárga a Tavasz típusok színe, de az Ősz típusok egy részének is kifejezetten előnyös lehet.

Forrás: pinterest.com

Szürke/sárga színkombinációk

A két szín kombinációja kifejezetten hatásos és különleges. A szürkét kiválthatjuk ezüst anyagokkal. Hideg színtípusok inkább a szürkét viseljék felsőruházatként, míg a meleg színtípusok a sárgát.

Forrás: pinterest.com

Tavasz típusoknak ajánlott színkombinációk

Elsősorban a sárgához hoztam szettötleteket, ami tökéletes választás számukra. A Világos Tavaszoknak világosabb türkizkékekkel/türkizzöldekkel, világos meleg tónusú zölddel, finomabb középkékkel (pl.: farmer) ajánlom, míg Meleg Tavaszoknak a türkizek intenzívebb árnyalataival, illetve korallal, naranccsal, levélzölddel. Élénk Tavaszok inkább a napsárga intenzívebb verzióját válasszák, amit érdemes élénkebb tavaszi színekkel kombinálni.

Forrás: pinterest.com

Nyár típusoknak ajánlott színkombinációk

A Nyár típus finom, hideg színösszeállításokban a legszebb, ezért számukra elsősorban szürkével kombinált szetteket javasolok. A Világos Nyár a szürkéhez inkább hideg, pasztell színeket társítson, illetve a sárgának egy picit hidegebb és világosabb verzióját, ami ugyan nem az Illuminating, de a hatása ugyanolyan trendi lesz. Végtére is nem színkártyákkal rohangálunk az utcákon. A Hideg Nyárnak a szürke-sárga kombináció szintén szép lehet, emellett a közép tónusú hideg színekből érdemes válogatnia, mint például a finom középkék és a málna szín, míg a Lágy nyár a lágyabb-sötétebb hideg színekben lesz a legharmonikusabb.

Forrás: pinterest.com

Ősz típusoknak ajánlott színkombinációk

Az Ősz típusok számára a sárga szerencsésebb választás, de a szürke meleg árnyalata is lehet alternatíva, illetve a barna-szürke kombináció is fantasztikusan elegáns szetteket eredményez. Sötét Őszöknek az Illuminating sárga sötétebb verzióját ajánlom, illetve a sötétbarnával kombinált szürkét, míg a Meleg Őszök legszebb színeikkel, vörösesbarnával, mohazölddel, navy kékkel kombinálhatják az Illuminatinget. Lágy Őszök esetén a lágy meleg színekből érdemes kiegészítőszínt választani, mint a krém, kapucsinó, teveszín, teal vagy épp a világos mohazöld.

Forrás: pinterest.com

Tél típusoknak ajánlott színkombinációk

A Tél típusok közül a Sötét Tél és az Élénk Tél kismértékben, de tolerálja a meleg színeket, így szettjeibe be tudja illeszteni a finom napsárgát elsősorban nadrág vagy szoknya formájában. A Sötét Télnek érdemes sötét hideg színekkel, illetve feketével kombinálnia, míg az Élénk Télnek pinkkel, királykékkel, fenyőzölddel. A Hideg tél számára a sárga hidegebb, citromos változatát ajánlom, ha egyénileg jól áll neki. Emellett mindhárom Tél típus saját legszebb színeivel könnyedén kombinálhatja az Ultimate szürkét, illetve annak ezüstös vagy csillogó verzióját.

Forrás: pinterest.com

Saját színeid ismerete nem arra való, hogy korlátok közé szorítson, inkább eszköz, hogy könnyebben kiigazodj a trendek útvesztőiben és egyszersmind el tudd dönteni, melyik az a divathullám, amivel együtt haladsz és melyiket hagyod elvonulni érintetlenül.

Szöveg: Szemán-Fülöp Edina, stílustanácsadó, design manager – http://empatikstilus.hu
Nyitókép: pinterest.com
Szemán-Fülöp Edina

Stílustanácsadó

Empatikus stílustanácsadás sok praktikummal és némi humorral. Egyénre szabott megoldások hölgyeknek dizájner stílustanácsadótól. Ez vagyok Én.